Patagonia дарява 10 милиона за опазване на планетата

След намаляване на корпоративното данъчно облагане в САЩ

0
 

Сподели

Shares

Patagonia дарява 10 милиона на планетата

Компанията за аутдор екипировка Patagonia определено има много добра фискална година. Благодарение на новия американски корпоративен данъчен кодекс, приет наскоро от Конгреса и подписан от президента Тръмп, патагонците ще платят много по-малко федерални данъци. За да сме точни – 10 милиона долара по-малко.

В писмо, публикувано в Linkedln, главният изпълнителен директор на Patagonia Rose Marcario обяви, че компанията ще дари всичките тези 10 милиона на организации с нестопанска цел, работещи за опазване на околната среда и по въпросите, свързани с изменението на климата.

Patagonia дарява 10 милиона на планетата
Rose Mercario – изпълнителен директор на Patagonia
Снимка: snewsnet.com

“Въз основа на безотговорното намаляване на корпоративните данъци Patagonia ще дължи 10 милиона по-малко тази година. Вместо да върнем парите обратно в нашия бизнес ние отговаряме като върнем парите обратно на планетата. Нашият дом се нуждае много повече от тях” се казва в писмото.

Решението на компанията се базира на скорошен правителствен доклад за измененията на климата, според който към 2150 г. планетата ни може да се изправи пред катастрофални и необратими проблеми, ако не се вземат своевременни мерки.

“През последните месеци много хора преживяват последствията от глобалното затопляне, а политическият отговор продължава да е неадекватен. Данъците предпазват най-уязвимите в обществото – нашите публични земи и други жизненоважни ресурси. Въпреки това, с намаляването на корпоративните налози, аминистрацията на Тръмп заплашва именно тях, за сметка на нашата планета” продължава Marcario.

Patagonia дарява 10 милиона на планетата

Екологично ориентираната политика не е нова за компанията. Тяхната програма “1% за планетата” дарява по 1% от всеки продаден продукт за еко каузи по цял свят. Според сайта на Patagonia от началото на програмата досега са дарени повече от 89 млн. долара.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.