И Бог рече: “Да бъде Wrangler пикап!”

Молитвите ни бяха чути!

0
 

Сподели

Shares
Снимка: jeep.com

… и небесата се разтвориха и лъч ослепителна светлина огря бляскавия метален капак, изпод който 285-те коня на Апокалипсиса цвилеха яростно…” Евангелие от Jeep (2:13)

Не е нужно да проверяваме дали източникът на горния цитат е легитимен, защото самият факт, че от Jeep са решили да претворят култовия Wrangler в пикап е достатъчен признак за наличието на Божията намеса.

Снимка: jeep.com

А, чудото се случи преди дни на автосалона в Лос Анджелис където от компанията-майка възвестиха появата на 2020 Gladiator Pickup.

Божествената машина стъпва върху основите, положени още през 1986 г. с първото поколение от семейството. Макар да е използвано същото шаси като при последния модел на Wrangler, Gladiator-ът не е просто 4-врата версия на познатия офроудър + товарен отсек.

Снимка: jeep.com

Новото създание е с увеличена колесна база и съответно със 76 см по-дълго от най-дългия си предшественик или малко повече от 5,5 метра от броня до броня. Задвижва се от 3,6-литров бензинов двигател Pentastar, който предоставя за лично ползване 285 коня (212 kW) с въртящ момент от 353 Нм. Пикапът се предлага с 6-степенна ръчна скоростна кутия или 8-степенна автоматична.

В конструкцията са заложени елементи от алуминий и стомана, а клиентите могат да избират между кабина с твърд или мек покрив, като последната ще се предлага само в двоен вариант.

Снимка: jeep.com

Отличителна черта на бензинодишащия звяр е неговата 1,5-метрова товарна платформа, която освен с различни точки за закрепване на товари е снабдена и с една 110-волтова розетка, към която можете да включите електроуреди с капацитет до 400 вата.

По отношение на безопасността 2020 Gladiator е аналогично екипиран като последното поколение Wrangler-и, което ще рече над 80 активни и пасивни системи, следящи за безопасността ви.

Снимка: jeep.com

Gladiator-ът идва в три варианта – Sport, Overland и Rubicon, предназначени за различни видове тормоз. Трите машини притежават леки разлики в системата за задвижване на колелата, съобразени със специфичното им предназначение.

Производството на чудовища е поверено на заводите в Толедо, щата Охайо, където до април 2018 г. се произвеждаха последните модели на Wrangler. Очаква се първородените чада божи да пристигнат при своето паство през втората половина на 2019 г. Амин!

Снимка: jeep.com
Снимка: jeep.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.