Transformers: Телескопична каравана за всякакви случаи

Комфорт и функционалност в един разтегателен корпус

0
 

Сподели

Shares
Телескопична каравана
Снимка: beauer.fr

Личният комфорт и практичността обикновено са силите, чиято вечна борба оформя дизайна на подвижния дом към една от двете враждуващи страни. За да се постигне баланс често трябва да се направи компромис спрямо размери, тегло, оборудване…

Телескопична каравана
Снимка: beauer.fr

Решен да сложи край на това единоборство, френският изобретател Eric Beau създава оптималната каравана. Тя е достатъчно лека, за да бъде теглена от неголям автомобил. Достатъчно малка, за да се транспортира лесно и да се побира на тясни пространства когато не се използва. И достатъчно широка, за да побере в себе си три стаи, заедно с необходимото оборудване… Защото оптималната каравана на Eric е телескопична!

Телескопична каравана
Снимка: beauer.fr

BeauEr 3X е удивително концептуално творение с класически винтидж караванен дизайн и размерите на Volkswagen Костенурка (в транспортен режим), което е в състояние да увеличи обема си цели три пъти, като едновременно с това предлага луксът и комфорта на съвременните каравани.

Телескопична каравана
Снимка: beauer.fr

Тази трансформърс джаджа се състои от два алуминиевo-композитни модула, прикрепени към фиксиран централен блок и е способна само за 20 секунди да се разгъне от 1,8 м до впечатляващите 4,60 м, осигурявайки на собственика си жилищна площ от 12 кв. м.

Телескопична каравана
Снимка: beauer.fr

Самият процес по разтягането и свиването е автоматичен – посредством електрически цилиндри (с дублирана ръчна система, в случай на повреда) и не изисква никаква предварителна подготовка, освен натискането на едно копче.

Телескопична каравана
Снимка: beauer.fr

Малките размери на BeauEr 3X по време на път увеличават маневреността на автомобила, а трите стаи в стационарен режим могат да подслонят до 4 души.

Създателят на нетрадиционния концепт е помислил и за екологията, влагайки в проекта си множество рециклируеми материали като конопът, използван в случая за изолация.

Ако казаното до тук не ви е впечатлило достатъчно, изгледайте това видео:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.