Специален блок за Боян Петров на Дни на предизвикателствата

По време на Дни на предизвикателствата близки и колеги на алпиниста ще отворят архивите и ще си спомнят за каузите му

0
 

Сподели

Shares

Остават броени дни до началото четиринадесетите Дни на предизвикателствата. И тази година тридневната програма от 3 до 5 декември ще е богата, а един от основните акценти в нея ще бъде специалният блок, посветен на Боян Петров.

Алпинистът е неизменна част от фестивала още от самото му начало през 2005 г. Лекциите, с които той участваше в програмата на Дните, бяха мотивиращи за всички зрители, които се вълнуваха от върховете, до които Боян Петров е достигнал, както и каузите му. Тази година, макар и по различен начин, алпинистът отново ще е част от програмата на фестивала. Заветите му за пореден път ще мотивират мнозина да достигнат до най-добрата си същност.

Боян Петров
Илюстрация: Стефан Чинов за специалния брой на списание 360

„2018 година за всички нас в Дни на предизвикателствата е Годината на Боян Петров. Той си тръгна, както и дойде, следвайки своя път, без компромиси и хленчене. Успя за броени години да обърне умората във възхищение, недоверието във финансова подкрепа, апатията в устрем за следване, и да респектира политиците с търсенето на точния израз, и на решения за консенсус, в полза на една или друга кауза. Десетки хиляди и днес са готови да тръгнат по неговите стъпки. Съвременен будител, апостол и ментор“, споделя основателят на „Дните“ – Любомир Попйорданов.

Още в първия ден от Дни на предизвикателствата – 3 декември част от приятелите на Боян Петров ще говорят за него. Сред тях са алпинистът Дойчин Боянов, спелеологът Теодор Кисимов, първата българка, стъпила на Еверест – Петя Колчева и спътницата на Боян в живота – Радослава. Освен това всички ще могат да проследят дълбоката връзка на алпиниста с цялата история на фестивала, а на сцената ще излезе и представител на Коалицията „За да остане природа в България“ и Коалиция „За Кресна“. Зрителите ще видят и непоказвани досега кадри от личния архив на Боян и Радослава, колеги и приятели, както и ще чуят неговия глас в минутите за “Памет”.

Както и през изминалите години, и през 2018 фестивалната програма на Дните ще бъде изпълнена с много презентации от специални гости и премиери на хитови филми от света на приключенията.

Дни на предизвикателствта 2018

Няколко причини защо да отидете на Дните изброяваме ТУК.

Все още можете да си закупите тридневен билет от bilet.bg или магазини СТЕНАТА – 25 лв. за възрастни и 13 лв. за деца, с който ще участвате в томбола за различни награди.

С пропуск можете да се сдобиете и на място. Тридневният е на цена 30 лв. за възрастни и 15 лв. за деца, а еднодневният – 10 лв. за възрастни и 5 лв. за деца.

Повече информация за Дни на предизвикателствата можете да намерите в официалния сайт на фестивала, както и във фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.