ORTOVOX – иноватор в лавинната екипировка

Системата AVABAG беше избрана за най-иновативен ски продукт през 2016/2017 г.

0
 

Сподели

Shares

Зимният сезон упорито чука на вратата, а ние развълнувано си мислим за всички незабравими моменти, които ще изживеем по пистите и извън тях. С тези вълнения обаче идват и отговорностите, които също несъмнено трябва да вземем под внимание. Една от основните е безопасността ни, която зависи не само от действията ни, но и от екипировката, с която разполагаме. По тази причина ви представяме една от марките, определяна като иноватор в областта на лавинните уреди – ORTOVOX и нейните раници със ситема AVABAG.

Лавинна раница Ortovox
Системата AVABAG – най-иновативен ски продукт през 2016/2017 г.

Неслучайно раниците на ORTOVOX със система AVABAG са определяни като един от най-напредничавите продукти на марката. През сезон 2016/2017 именно AVABAG беше избран за продукт на годината от журито на ISPO – най-влиятелното международно изложение за спорт, аутдор и здраве.

По-малко компоненти, по-ниско тегло, но същевременно най-висока степен на надеждност са част от характеристиките на иновативната система. Ниското тегло от 690 гр., например, се постига благодарение на производството на въздушната възглавница, при което материалът за първи път се обработва по начин, който позволява да няма шевове или допълнително залепване.

Лавинна раница Ortovox

При процеса на производство на въздушната възглавница се използва и система на заваряване, която гарантира минимален обем в сгънатото й състояние устойчивост при разкъсвания и течове.

Системата за активиране и разпъване на въздушната възглавница също е компактна, но едновременно с това затворена и много надеждна. За задействането й не е нужно електричество, а повлияването й от мръсотия, заледяване или корозия е изключено.

Лавинна раница Ortovox

Самото освобождаване на възглавницата е много лесно благодарение на наличието и на ергономична дръжка. Тази дръжка е изнесена отпред и лесно достижима, а двете й степени на регулируемост гарантират настройка според индивидуалните нужди. Тя може да бъде наместена за лява или дясна ръка, в зависимост от предпочитанията. Ергономичният дизайн с неприплъзваща повърхност също позволява лесно активиране на системата, независимо с какви ръкавици сте.

AVABAG е съвместима с всички AVABAG раници и лесно сваля и заменя с други версии.

Лавинна раница Ortovox

При анализ на лавинни инциденти канадският изследовател Паскал Хегели достига до стряскащия извод, че един от осем карачи, които притежават раница със система с въздушна възглавница, не успяват да я активират по време на лавина. За да се намалят тези случаи, са нужни редовни тренировки на зареждане и освобождаване на системата. Самото активиране се случва чрез инструмента за зареждане, а за освобождаване се издърпва дръжката.

Лавинните раници на ORTOVOX можете да намерите в магазини СТЕНАТА или онлайн на stenata.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.