Петър Стойчев е победител на първото състезание по плуване на Антарктида

0
 

Сподели

Shares

Петър Стойчев победител на първото състезание по плуване в Антарктида

Петър Стойчев е победител в историческото първо състезание по плуване на Антарктида. Българинът стана шампион с близо минута преднина, между 15 топ плувци от девет държави, като дори си позоли да плува „бътерфлай“ във финалните метри, с което зарадва малобройната, но сърцата публика на ледения континент.

Трасето от 1000 м. беше в района на остров Тринити. Температура на въздуха около -2 градуса и температура на водата -0.8 градуса. Времето на победителя е 11:08.31 минути.
Втора след Петър се класира Виктория Мори от Аржентина с време 12:09.31 минути. На трета позиция се нареди Диего Лопес от Испания.

Петър Стойчев победител на първото състезание по плуване в Антарктида

За Dnevnik.bg Стойчев разказа:
„Много съм щастлив и доволен от себе си. Имаше леко напрежение в последните дни, заради постоянното отлагане на старта, но ето че вече всичко е в историята и слава Богу, българин е шампион на Антарктида в първото плуване.“

„Не мислех за нищо друго, освен да победя и вдигнах темпото от самото начало. Не исках да рискувам нещата да се решат в последния момент. Затова си казах, че трябва да бъда силен и бърз от първата секунда. Накрая и малко шоу им направих. Като видях, че съм напред с разлика, реших последните метри да ги финиширам с бътерфлай, за радост на хората на кораба“, каза още Стойчев.

„Важното е, че всичко мина както трябва. Преди да вляза във водата, температурата на тялото ми беше 37.3 градуса. Като стъпих на лодката, веднага я измерих и беше 30.8. Пулсът ми преди старта бе 92 удара в минута, а след еуфорията (от победата) забравих да го измеря. Но бързо се възстанових и сега се чувствам прекрасно. Това е една от най-големите победи в цялата ми кариера“, допълни 42-годишният българин.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.