Памет за загиналите български алпинисти: броени дни до концерта

Събитието ще се проведе на 26 ноември от 18:45 ч. в зала “Студио 1” на БНР

0
 

Сподели

Shares

Музиката е универсален език, тя докосва издълбоко душата и не се нуждае от превод. Тя е способна да предаде и блясъка на леден връх, и зашеметяващите измерения на скални отвеси и бездни, и космическата тишина, която те прониква и променя, до степен да те омагьоса, и да плени сърцето ти завинаги. Алпинизмът и катеренето разказват за Пътя. Човек от зората на дните търси своя път.

Памет за загиналите български алпинисти
Снимка: Любомир Попйорданов

На 26 ноември 2018 г. ще почетем паметта на десетки българи, които търсеха своя път, изкачвайки върхове и стени. С уникални снимки, архивни записи на гласове, видео и най-вече музика ще погледнем към събития, случили се в периода от далечната 1961 г. до днес. Една световна премиера – „Елегия и контрапункти“ и няколко други прозведения за струнен квартет и пиано ще бъдат тъканта и канавата на тази вечер, посветена на отишлите си приятели по свръзка, вечер, за която всеки трябва да дойде подготвен. Програмата започва в 18:45 ч.

Концерт в памет на загиналите алпинисти

Билети за събитието можете да си закупите от билетния център на БНР или в магазини Стената. Повече информация можете да намерите и във фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.