Общата сума, събрана за каузата на „55 часа“

0
 

Сподели

Shares
Обб
Снимка: ОББ/българският отбор на KBC Груп по време на Маратон София 2017

40 825. 10 лв. Това е крайната сума, която с общи усилия успяхме да съберем по време на 55 часа: Празник на мотивацията. Това стана ясно преди броени дни, когато бяха обявени официалните резултати от глобалната кампания на ОББ – Team Blue Connects, част от която беше и събитието Краси Георгиев. Чрез него той показа, че всеки може да постига целите си, стига да има правилния стимул за това.

Тази година от ОББ ни поставиха предизвикателството да изминем чрез спорт разстоянието от Земята до Луната. Сега, след края на предизвикателството, Луната не просто е достигната, но и задмината.

Всяко от спортните мероприятия, към които можехме да се включим, подкрепяше различна благотворителна кауза. В случая на “Празник на мотивацията” бягахме, заедно с ултрамаратонеца Краси Георгиев, за да съберем средства в подкрепа на Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания” и за възможността повече малчугани да имат достъп до повече спортни мероприятия.

55 часа

36 807.10 лв. Толкова ще бъдат преведени по сметката на Сдружението. Това е сумата, събрана благодарение на всички, бягали по време на 55-часовото предизвикателство. Техните километри бяха събрани и символично дарени към инициативата на ОББ, които монетизират изминатото разстояние в реално парично дарение. Към тази сума трябва да добавим и 4018 лв., събрани в кутиите на Сдружението по време на събитието.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Супергероите, които са стимул да мечтаеш

Общо страната ни допринася със 125 783 км към необходимите 783 214 – разстоянието до Луната и обратно, което я нарежда на трето място, след Белгия и Чехия, от всички държави, включени в инициативата на KBC Груп. Тези километри отговарят на сумата от общо 138 779.83 лв., която се разпределя между различни благотворителни каузи.

Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания"
Снимка: Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“

В тридневното събитие „Празник на мотивацията“, взеха участие 1185 души, които с бягане, колело, лонгборд и кънки, изминаха общо 16 472,67 км. 

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Резултатите след 55-часовото предизвикателство

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.