Следвай инстинкта си с Garmin

0
 

Сподели

Shares

Това, което веднага прави впечатление в характеристиките на часовника Instinct от Garmin, е издръжливостта на модела. Часовникът е конструиран съгласно военният стандарт за топлоустойчивост, ударо- и водоустойчивост на САЩ и е създаден за всички, които обичат аутдор преживяванията, дългите разходки сред природата и спортните активности на открито. Разбира се, часовникът е конструиран с включени ключови характеристики за навигация, проследяване на стъпките, пулса, съня и нивата на стрес.

Дизайн и корпус

Garmin Instinct

Корпусът на Instinct е изработен от подсилен полимер, отговарящ за здравината и издръжливостта във времето. Монохромният дисплей на часовника е не само устойчив на надраскване, но и силно контрастен, за да бъде видим без проблем дори и при много ярка светлина. Както споменахме, Instinct отговаря на военния стандарт 810G и отговаря на водния рейтинг 10ATM, което значи, че може да издържи на налягане като от потапяне до 100 метра. В същото време Instinct има ниско тегло, така че да не пречи по време на разнообразните занимания по всякакви терени – около 51 грама.

Навигация

Garmin Instinct
Снимка: Garmin

Че Garmin са считани за едни от лидерите при системите за навигация, не е нищо ново и часовникът Instinct се представя отлично именно, когато става дума за навигиране. Освен с GPS, часовникът е оборудван и с навигационните спътникови системи GLONASS и Galileo.

Garmin Instinct
Снимка: Garmin

TrackBack e една от функциите, които могат да се окажат най-полезни при хайкинг или други активности в природата. Функцията предлага трак или пътечка до мястото, на което навигацията за първи път е била включена. Освен това часовникът разполага и с опция за запазване на локацията (SaveLocations) от контролното меню, която след това може да бъде управлявана чрез навигацията.

Други полезни опции са Find My Phone и Find My Device, с които можем да открием часовника или смартфона си, ако сме го загубили по каквато и да е причина.

Спорт

Garmin Instinct
Снимка: clevertraining.com

Разбира се, Instinct не е създаден, за да бъде полезен единствено при дейности сред природата. Часовникът може да бъде чудесен помощник и в проследяване на всекидневната ни спортна активност, защото включва режими за работа в 28 различни спорта, сред които плуване (открити води и басейн), бягане, колоездене, планинско колоездене, падълбординг, ходене, катерене, ски, сноуборд, силови тренировки и още много. Освен това часовникът следи нивото на представяне, сърдечният ритъм, нивото на стрес.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Физиката на бегача: Краси Георгиев х 50 км

Instinct от Garmin е съвместим с платформата Connect, която влиза в помощ за следене на тренировките, постигане на по-добри резултати и зададени цели. Освен това часовникът може да служи и за дистанционно управление на камерата Virb Ultra 30 и може да бъде свързан с устрoйството InReach Mini за изпращане на предварително зададени или написани чрез часовника кратки съобщения и дори SOS известия.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Garmin inReach – безопасност отвъд екстремните граници

Повече за часовника както и от къде можете да се сдобиете с него, вижте на сайта garmin.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.