Shambhala Open Cup 2011

2


Дата на събитието: 06.05.2011

Сподели

Shares

Shambhala Open Cup 2011

Този петък стартира най-голямото състезание по планинско колоездене на целия Балкански полуостров. Домакин отново е България! Shambhala Open Cup 2011 ще се случи от 6-ти до 8-ми май в полите на Стара Планина над гр. Сопот. Регистрацията започва от 5 май, като трасето ще е отворено за оглед от участници и фенове.

Събитието се провежда за пета поредна година, като от миналата година, в резултат на огромния интерес, се случва по два пъти – със специално пролетно и есенно издание. Състезанието носи точки за световната ранглиста на UCI.

Tази година се очакват участници от България, Румъния, Гърция, Македония, Чехия, Русия, Украйна и Великобритания. Те ще се състезават в две дисциплини – спускане и фор крос.

Спускането е дисциплина, която се провежда във формат подобен на ски спускането – индивидуален старт и каране за време по дълго, стръмно и технично трасе, обслужвано от най-дългия седалков лифт на Балканите.

Фор кросът е дисциплина, в която се кара на по-късо, но все така предизвикателно трасе което е достатъчно широко, за да позволи каране на четири човека едновременно, състезаващи се на принципа на елиминацията.

И в двата случая предстои изключително зрелище с много атрактивно каране по места, по които дори ходенето пеш е истинско предизвикателство.

Медиен партньр на събитието е Списание 360.

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. „Това е и единственото състезание в България, носещо точки за световната ранглиста на UCI.“ –- > Само че НЕ Е единственото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.