Сопот ще бъде домакин на състезание по целно кацане

Sopot Open Accuracy ще се проведе между 16 и 18 ноември

0
 

Сподели

Shares

Между 16 и 18 ноември Сопот ще събере български и чуждестранни пилоти, които ще премерят сили в атрактивна въздушна надпревара в дисциплината целно кацане.


Sopot Open Accuracy e част от спортния календар на Международната федерация по въздушни спортове и ще носи точки на състезателите за световната ранглиста.

В първия ден от програмата на събитието ще се проведат официалните тренировки преди старта на надпреварата. Същинската й част е заложена за съботния и неделния ден, като пилотите ще бъдат разпределени в две категории – мъже и жени.

стартът над Сопот по време на състезание снимка: Ира Кюрпанова
стартът над Сопот по време на състезание снимка: Ира Кюрпанова

Основната цел на участниците в състезанието ще бъде мишена, която е електронно измервателно устройство. Тя отчита отклонение от идеалния център през 1 сантиметър, а пилотите ще трябва да уцелят точка с диаметър от 2 сантиметра. Този размер се равнява на големината на 5 стотинки. По тази причина състезателите трябва да бъдат максимално концентрирани и да имат изграден усет за крилото при финалния заход и самото кацане.

Резултатът на всеки един пилот ще бъде отчетен от съдийска комисия, като измерването ще бъде до 500 см. Победител ще бъде този участник, който има най-малко сбор от сантиметри от всички изпълнени полети. Общо 6 ще бъдат рундовете, като след 5-ия ще отпадне най-слабият резултат.

Официалното закриване на Sopot Open Accuracy ще се проведе в неделния ден, когато ще бъде и церемонията по връчване на наградите. А за всички любители на въздушните спортове, които ще бъдат в района, организаторите на събитието са подготвили много изненади. Те ще могат да изпитат емоцията от летенето чрез тандемни полети с парапланер, делтапланер или въздушна акробатика.

Сопот снимка: Ира Кюрпанова
Сопот; снимка: Ира Кюрпанова

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.