До първенците на всяка държава в Европа за една година

Ема Свенсон успешно завърши предизвикателството да изкачи най-високите върхове на 49 държави в Европа в рамките на една година

0
 

Сподели

Shares

В началото на 2018 ви разказахме за амбициозния проект на шведката Ема Свенсон, чиято основна цел е да изкачи най-високите върхове на всички държави в Европа. Към 9 януари тя беше достигнала до 38 от всички 49 първенци, като мисията и беше да завърши предизвикателството до 1-ви август или година, след като го е започнала с изкачването на връх Елбрус.

Подробности за проекта на Ема Свенсон можете да научите в 49 върха, 1 година, 1 жена

Ема Свенсон

Photo: 49peaks.com

На 27-и юли Ема Свенсон достигна до най-високия връх на Швеция – 2099-метровия Кебнекайсе, с което официално финализира проекта си за по-малко от година. 

Постижението на шведката се превърна в световен рекорд. С него тя, освен че достигна до най-високите върхове на 49 държави в Европа, успя да опровергае и твърдението на много хора край нея, че жена трудно би се справила с подобно предизвикателство.

Пълният списък с върховете, до които Ема Свенсон е достигнала в рамките на една година, можете да видите на официалния сайт на проекта 49 върха.  

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.