Къде да отидем на планина този уикенд?

Сезонът за преходи в планината настъпи.

0
 

Сподели

Shares

В нетърпеливо очакване на края на работната седмица, мислите ни стремглаво препускат по красиви върхове. Настъпи и сезонът за преходи и спорт в планините, което означава, че нямаме оправдание да не превърнем тези мисли в реалност.

връх Джано
Поглед от връх Джано/Снимка: Михаела Стоянова

Знаем, че и вие вече правите планове кой да е поредният връх, който да достигнете. По тази причина събрахме няколко идеи в едно, които да ви улеснят в избора. И тъй като всеки има различни виждания за перфектния уикенд, ги разделяме в две части. Първите маршрути ще ви отведат на по-дълги и дори до известна степен приключенски преходи, а другите – на по-лека разходка, която обаче също обещава да ви дари с много красота и силни усещания.

Дълги маршрути

Купените – Рила

Навярно сте чували за Страшното езеро в Рила, а много вероятно е и вече да сте били там. Замисляли ли сте се обаче каква гледка ще се открие пред вас от върховете, които се извисяват над него? Купените изглеждат респектиращо, погледнати от езерото и остават такива през цялото време, докато вървим към тях.

Страшното езеро
Снимка: Михаела Стоянова

Преходът от Страшното езеро към Купените е красив и вълнуващ. Ако сте решили да стигнете до тези върхове, можете да намерите повече информация за маршрута тук.

Връх Куклите – Пирин

Куклите е едно от местата в Пирин, където вероятността да срещнете други хора е малка. Това създава едно специфично усещане, което навярно ще ви накара да се почувствате много добре, попаднете ли там. Върхът е красив и определено може да събуди приключенските ви сетива.

Куклите
Снимка: Михаела Стоянова

Как се стига до Куклите можете да разберете от статията тук.

Връх Ботев – Стара планина

Няма как да пропуснем и старопланинския първенец – Ботев. Достигането до него, независимо от изходната точка, е сред не леките начинания.

Връх Ботев
Снимка: Михаела Стоянова

Предлагаме ви да видите изкачването на върха от местност “Паниците” и хижа Рай.

Кратки маршрути

Връх Шатър – Рила

Връх Шатър в Рила е чудесна възможност за по-кратка разходка по неизискващ терен. Разбира се, това зависи и от сезона, но докато няма сняг, е много вероятно да стигнете до него по-бързо, отколкото сте очаквали.

Връх Шатър
Снимка: Михаела Стоянова

Подробности около маршрута можете да намерите тук.

Поповото езеро – Пирин

Едно от любимите места на много хора е Поповото езеро в Пирин. До него се стига, бързо и лесно, по равна пътека почти през цялото време. Това прави езерото подходящо място да спрете за по-дълго и да се любувате на красотата на обграждащите го върхове.

Попово езеро
Снимка: Михаела Стоянова

Можете да разберете как се стига до Поповото езеро тук.

Вазовата екопътека и водопад Скакля

Много близо до София се намира красивата Вазова екопътека, която ще ви отведе и до водопада Скакля. Разходката по нея е много приятна и предразполага за бавен ход. Чудесен начин за оползотворяване на единия от почивните дни.

Вазова екопътека
Снимка: Михаела Стоянова

Как да стигнете до Вазовата екопътека, разберете тук.

Помислихте ли вече за всичко, което ви е необходимо, преди да смените надморската височина? В тези случаи един от най-важните аспекти, наред с екипировката, е и туристическата застраховка. Навярно сте наясно защо е необходимо да я имате. Ако все пак търсите допълнителни разяснения относно услугата, можете да намерите повече подробности тук.


Често се случва хората да пренебрегват застраховката, защото си мислят, че няма да я използват през цялото време, за което са я сключили. Нещата вече са различни. Сега имате възможност да изберете услуга, която е гъвкава в управлението. Това означава, че можете да я сключите за период от една година, но да я активирате само в дните, в които знаете, че ще бъдете активни. Повече информация за нея ще намерите тук. А ако решите да се възползвате от услугата, с промо код 360, ще получите 10% отстъпка от редовната й цена.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.