Над 300 души взеха участие в ОББ вертикален маратон

Събитието постави финал на инициативата на KBC Груп, която подкрепи редица благотворителни каузи

0
 

Сподели

Shares

24 етажа, 1012 стъпала и 192 м денивелация предизвикаха над 300 ентусиасти, които се впуснаха в нетрадиционната надпревара ОББ вертикален маратон. С нея те поставиха финал на инициативата на KBC Груп, която събра половин милион евро за различни благотворителни каузи.

ОББ вертикален маратон

Събититето се проведе на 25 октомври, а сградата ОББ Миленуим център, която е с височина 95 м, беше негов домакин. В него взеха участие представители на различни възрастови групи, като най-младият ентусиаст беше 9-годишната Еланда Джоунс, а най-възрастният – бабата на Еланда, 68-годишната Бойка Арсова.

ОББ вертикален маратон

Впечатление сред участниците направи и отборът на 9-месечния Преслав Кръстев и неговият баща Александър, който го носеше на ръце. Двамата обаче регистрираха километрите си като самостоятелни състезатели. В надпреварата се впуснаха и професионални атлети, а крайните резултати можем да намерим тук.

ОББ вертикален маратон

След края на ОББ вертикален маратон се състоя официална церемония, по време на която стана ясно, че основната цел на инициативата KBC Груп е постигната – чрез различни мероприятия в 6 държави да се измине разстоянието от Земята до Луната или 387 400 км.

В рамките на два месеца, в тези държави, сред които и България, беше изминато не просто съответното разстояние, а участниците в мероприятията успяха да се върнат обратно на Земята и крайният резултат от тяхната дейност е 770 867 км. Финансовата подкрепа от това постижение се равнява на 500 хиляди евро. Те ще бъдат разделени между всички 6 държави.

Част от глобалната кауза беше и събитието 55 часа: Празник на мотивацията, в което 1185 души изминаха 16 472, 67 км. Официалните резултати от 55-часовото предизвикателство на Краси Георгиев можете да видите и тук.

В България средства ще бъдат дарени за няколко благотворителни каузи. Сред тях са „История с бъдеще: висше образование за повече български деца“, ОББ StartUp, Българската Коледа, Фондация because и сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.