Прекосяване на ледени шапки в Исландия: мечта с кауза

0


Дата на събитието: 15.11.2018

Сподели

Shares

Прекосяването на трите най-големи ледени шапки на Исландия за 15 дни и във време от годината, когато дори най-екстремните и опитни исландци не си помислят да излизат в централните планини, борейки се постоянно с метеорологичните условия, най-накратко описани като “брутални”, е последната изпълнена мечта на двамата приключенци от Big Ice Expeditions.

Big Ice Expeditions
Снимка: Big Ice Expeditions
Тази година, между 29-и септември и 13-и октомври, двамата членове на екипа стават първите българи, прекосили своеобразното Ком-Емине на исландските ледове.

Експедицията е изпълнена автономно и без външна подкрепа, а в средата на ноември ще чуем и първия разказ за нея.

На 15-и ноември в кино “Влайкова” ще разберем повече за това ледено и буреносно прекосяване от Бранислав Бранков. Освен това обаче, ще можем да научим повече за каузите, които екипът на Big Ice Expeditions подкрепя, за една от които ще бъдат дарени и средства, набрани чрез организирането на това събитие.

Какво още ще разберем?

Какво е експедиционен мрънкалник и кой е експедиционният хрантутник;
Как се спи 14 дни в дефектна палатка, мокра през цялото време;
Каква е връзката между втората Х-хромозома и счупения термостат;
Как Бранков откри идеалния комунизъм по ледовете;

Споделени ледове50% от приходите от това събитие ще бъдат дарени на Chili Peppers Cause – една идея без бюджет и без комерсиален интерес, която твори добро, помагайки на деца в риск от отнемане от семейната им среда.

Началото на събитието е в 19:00 ч., а билетите ще бъдат на стойност 10 лв. Повече за събитието можете да научите от Фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.