Да се подготвим за зимната планина

Полезно-практичен разговор с Огнян Кузманов в SOHO ще ни помогне да се подготвим за безпроблемни преходи в планината през предстоящия бял сезон

0


Дата на събитието: 30.10.2018

Сподели

Shares

Точно в 19 ч. на 30 октомври полезно-практичен разговор с планинския спасител и парамедик Огнян Кузманов ще ни пренесе в зимната планина и ще ни помогне да се подготвим за безпроблемно пребиваване в нея през предстоящия зимен сезон.

Събитието е част от поредицата SoADVENTUROUS в SOHO, която е свързана с приключения и пътешествия.

По време на него ще получим полезни съвети какво да вземем със себе си, как да планираме маршрута си, какво да облечем и как да разчетем прогнозата за времето. Освен това ще получим напътствия кога да тръгнем и кога да е редно да се откажем, как да реагираме най-адекватно в аварийна ситуация, как да вържем обувките си, за да избегнем нелепи инциденти, на кои маркировки да се доверяваме и как да използваме приложенията на BG Mountains и това на Планинската спасителна служба.

SoADVENTUROUS

В края на разговора ще има време и за дискусия, по време на която всеки ще има възможност да зададе въпросите, които го интересуват.

Кой е Огнян Кузманов?

Огнян Кузманов посвещава голяма част от живота си на планината и хората, които я обичат. Той е планински спасител към ПСС и има опит в спасителни акции през всички сезони. Освен това е и дипломиран парамедик с най-високата четвърта степен и лектор в курсовете на “Академия Първа Помощ”.

Свободното си време също отделя в дейности, свързани с планината – обучава деца на планинарски умения и с помощта на група ентусиасти ремонтира и поддържа заслона на връх Руен в Осоговската планина.

SoADVENTUROUS
Модератор на събитието

Модератор на събитието ще бъде Владимир Донков. Той е аутдор фотограф и специалист по пътешествия из полярните райони. За последните 12 години Владимир е работил като фотограф в 5 различни държави. Вярата му в безграничните човешки възможности го вдъхновява за соло фотографските му експедиции в Арктика.

За участие в събитието трябва да се запишете предварително тук, като входът от 10 лв. се заплаща на място. Повече информация можете да намерите и във фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.