Зимата в Боровец ще започне с нов шестседалков лифт

“Мартинови Бараки Експрес” е новото съоръжение, което ще посрещене гостите на курорта през сезон 2018/2019

0
 

Сподели

Shares

Новият зимен сезон все повече наближава, а в Боровец тече трескава подготовка за него. Една от основните промени в курорта е, че нов шестседалков лифт ще посрещне всички гости през Зима 2018/2019.

Мартинови Бараки Експрес
Снимка: Георги Даскалов

“Мартинови Бараки Експрес” ще замени стария четириседалков лифт по съществуващата линия, като съоръжението се характеризира с иновативна технология, както и значително увеличение на скоростта и капацитета.


До 3000 души на час ще могат да използват шестседалковия лифт. Това е с три пъти повече от капацитета на старото съоръжение. Освен това цялото изкачване ще трае 3 минути и половина, което е повече от два пъти по-кратко времетраене в сравнение с предишните сезони.

Мартинови Бараки Експрес
Снимка: Георги Даскалов

Сред най-големите предимства на “Мартинови Бараки Експрес” е технологията Direct Drive, която е иновативна в световен мащаб. Тя елиминира необходимостта от редуктор, който в същността си е елемент за задвижване.

Предимствата от това са, че съоръжението се характеризира с повишена надеждност, понижени шум и вибрации, екологичен ефект и по-ниски експлоатационни разходи.

Мартинови Бараки Експрес
Снимки: Георги Даскалов

Не на последно място сред предимствата на новия лифт е и комфортът, който предоставя. Седалките му имат индивидуална степенка между краката. Това от своя страна гарантира по-висока степен на безопасност, особено при децата и по-дребни на ръст хора.

Ширината, високите облегалки и елегантният дизайн също са сред основните характеристики на съоръжението.


“Мартинови Бараки Експрес” е един от най-ключовите лифтове в курорта Боровец. Той обслужва хиляди посетители ежедневно през зимния сезон. Съоръжението свързва учебния плац пред хотел Рила със синята писта “Мартинови Бараки”, червените “Мартинови бараки 2 и 3“ и черните”Мартинови Бараки”, “Червено знаме”, както и фрийстайл терейн парка “Сноу Парк Бороспорт”. Лифтът обслужва и популярното нощно каране.

Мартинови Бараки Експрес
Снимка: Георги Даскалов

Инвестицията за новия лифт е в размер на 12 милиона лева и е част от дългосрочния план за развитие на ски зоната в Боровец. Производител на съоръжението е компанията Leitner Ropeways, която е символ на високотехнологични и функционални продукти, модерен дизайн и устойчиви решения за планински курорти в целия свят.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.