Един френски колоездач в българските планини

Чрез кратко видео Жером Клеменц споделя впечатленията от пътешествието си в България

0
 

Сподели

Shares

Рила, Пирин и Беласица са едни от най-привлекателните места не само за родните планински колоездачи, но и за чуждестранните любители на спорта и професионалисти. Разбираме това от следващото видео, в което виждаме пътешествието на френския планински колоездач Жером Клеменц и неговото колело на българска територия.

Жером Клеменц
©Jerome Clementz / source: reviews.mtbr.com

Самият Клеменц споделя във фейсбук страницата си, че България е дала на него и екипа му повече отколкото са очаквали. А за самото видео той отбелзява:

Надявам се, че ще му се насладите точно толкова, колкото самите ние имахме възможността да го направим в тази красива държава. Невероятно каране, готини хора, неочаквани открития.

Кой е Жером Клеменц?

Жером Клеменц е френски планински колоездач, който се състезава в дисциплината ендуро. Неведнъж той участва в състезания на световно ниво, от които много често излиза победител. Интересен при него е фактът, че открива планинското колоездене, докато се подготвя за биатлон през лятото. Спортът започва много да му харесва и малко по малко измества фокуса си върху него, като първоначално практикува всичките му официални дисциплини. След това се профилира в дисциплината ендуро и става професионален планински колоездач. 

Жером Клеменц
©Jerome Clementz / Source: reviews.mtbr.com

Жером Клеменц всъщност не посещава България за първи път. През 2016 г. той беше един от гостите на фестивала за приключения и екстремни спортове „Дни на предизвикателствата“. Тазгодишното издание на Дните се задава с пълна сила и нови вдъхновявщи гости. Какво ще се случи от 3 до 5 декември в аула „Максима“ на УАСГ, разберете тук.  


А сега е ред да се потопите в пътуването на Клеменц в българските планини. Пуснете си видеото на цял екран и се насладете на карането му сред красивата 
природа.

Bulgarian Road Trip

Bulgarian Road trip! We hope you'll enjoy the video as much as we did enjoy this odissey through this beautiful country. Some amazing ride, rad people and unexpected treasures. Notre périple à travers la Bulgarie! On espère que vous apprécierez ces images autant que nous avons pris du plaisir à voyager dans ce pays! Du bon ride, des gens sympathiques et des montagnes qui regorgent de belles surprises.Filmed by Pierre Henni and Reuiller Jeremie PhotographeEdited by Pierre Henni

Публикувахте от Jerome Clementz в Сряда, 17 октомври 2018 г.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.