Четиринадесети „Дни на предизвикателствата“

От 3 до 5 декември любители на приключенските активности сред природата ще се съберат в аула “Максима” на УАСГ за тазгодишното издание на фестивала

0


Дата на събитието: 03.12.2018

Сподели

Shares

Време е да настроим приключенските сетива на висока честота, защото четиринадесетите „Дни на предизвикателствата“ предстоят.

Тазгодишното издание на фестивала за екстремни спортове и приключения по традиция ще се проведе в рамките на три дни – от 3 до 5 декември, а домакин отново ще бъде аула “Максима” на УАСГ.


Дни на предизвикателствта 2018

За поредна година събитието ще предложи разнообразна програма на всички любители на природата, активния начин на живот и приключенията на открито. По време на тези три дни ще станем свидетели на вълнуващи филмови премиери от света на екстремните спортове, презентации и уъркшопи. Освен това програмата ще постави акцент и върху най-силните спортни постижения през годината, както и лични предизвикателства и каузи.

Два основни акцента на “Дни на предизвикателствата” през 2018 правят изданието специално и малко по-различно в сравнение с вече проведените фестивали.


В годината, в която трябваше да се разделим с Боян Петров, продължаваме да помним личността, постиженията и каузите му. Програмата на Дните ще ни припомни някои от представянията му по време на фестивала през годините и освен това ще постави фокус върху каузите, за които се бореше алпинистът.

Дни на предизвикателствта 2018

Друг важен акцент по време на 14-тите „Дни на предизвикателствата“ ще бъде темата за водата и морето, която за момент ще промени дългогодишната планинарска традиция. Ще се говори за предизвикателствата пред опазването на Световния океан на международно ниво и опитите в България за борба със замърсяването на Черно море.

Един от хората, с които ще можем да се запознаем, е смелият мореплавател капитан Дончо Папазов – известен с революционните за времето си прекосявания на Черно море и Атлантическия океан.

Дни на предизвикателствта 2018

По време на Дните ще се върнем и не толкова назад във времето, за да си припомним предизвикателството WIND2WIN, по време на което сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев изминаха 300 км от Дуранкулак до Резово със силата на вятъра. То подкрепя каузата “Черно море, свободно от пластмаса”.  

Wind2Win
Специалният гост на Дни на предизвикателствата

И четиринадесетите Дни на предизивкателствата няма да преминат без специален гост. Тази година той ще бъде французинът Тито Томази, който ще сподели своя опит на атлет и пътешественик с колело. Приключенецът ще ни разкаже за разбиранията си за пътуването като начин на живот като ни потопи в интересни истории за пътешествията си до най-различни точки по света – Непал, Кабо Верде, Индонезия, Европа, Южна Америка, Киргизтан.

Дни на предизвикателствта 2018
Премиери на хитови филми

Филмовата селекция, която ще бъде представена по време на фестивала, ще развълнува всички негови гости. Сред прожектираните заглавия ще бъдат The Dawn Wall – разказ за емблематичното изкачване на Томи Колдуел по Ел Кап и биографичният филм за Крис БонингтънBonnington: The Mountaineer – My Life Story.

Освен това две сноуборд дами ще ни потопят в спиращи дъха сърф и сноуборд импресии от Исладния във филма A Land Shaped By Women. Част от програмата ще бъде и фрийрайд филмът Zabardast на Жерон Тонон, както и още заглавия, които тепърва ще бъдат обявявани.

Дни на предизвикателствта 2018
Темата за сигурността в планината

Темата за планината и сигурността в нея отново ще е сред най-важните по време на фестивала. По тази причина на сцената на Дните ще видим Виктор Варошкин и Георги Пенев от IFMGA – федерацията, която създава и регулира най-елитните алпийски гидове в света. 

Чрез презентация те ще представят темата за световните тенденции в приключенския туризъм и професионалното водене във високите планини по света.


Изненади в програмата ще има и за феновете на бягането, като сред основните гости ще бъде Краси Георгиев, който вечно бяга с кауза и постига рекорди.

Програмата на „Дни на предизвикателствата“ всекидневно се разширява и обогатява, като акцентите можем да видим на официалния сайт на събитието, както и във фейсбук.

Събитието се организира от магазини “Стената”, с подкрепата на инициативата “София – Европейска столица на спорта 2018”.

Предварителната продажба на билети вече стартира. Можем да се сдобием с тях от bilet.bg или на място в магазини “Стената”. Цената към този момент е 25 лв.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.