Завърши сезонът на Българските даунхил серии

През изминалия уикенд Витоша прие надпреварата Home Mountain Bike Cup, която беше и финален кръг от Българските даунхил серии

0
 

Сподели

Shares

През измналия уикенд Витоша беше домакин на шестото поредно издание на велосъстезанието Home Mountain Bike Cup. Тази година то отново беше и заключителният кръг на Българските даунхил серии, който определи шампионите по спускане за 2018.

100 участници застанаха на стартовата линия на надпреварата. Те се изправиха пред условия на сухо, прашно и много бързо трасе, което от своя страна превърна състезанието в оспорвана и непредвидима битка до момента, в който финишира и последният участник.

Home Mountain Bike Cup
Победителите


Само 19 стотни
разлика отделиха Стивиан Гатев от Росен Ковачев, които се пребориха съответно за първо и второ място в категорията “Мъже – елит”.

След тях на почетната стълбичка се качи Стиван Стефанов.

Най-оспорваната битка в неделния ден беше в категорията на юношите, където конкуренцията беше най-голяма. 50-те участници бяха разделени в две групи – 15-16 и 17-18-годишни състезатели.

Home Mountain Bike Cup

В групата на 15-16-годишните карачи най-добри времена по трасето постигнаха Михаил Георгиев, следван от Мартин Каръпски и Петър Дичев. При по-големите на почетната стълбичка се качиха Румен Белезирев, Асен Хавов и Иван Кобуров.

В категорията хардтейл (колела без задно окачване) най-добре се представиха Николай Георгиев, Стефан Николов и Радослав Съйков.

Home Mountain Bike Cup

При дамите надпреварата беше много важна, тъй като тя определи победителя в крайното класиране за сезона. В битката влязоха Виктория Гончева и Изабела Янкова, които преди състезанието имаха равен брой точки.

За победата се пребори Виктория Гончева, като Изабела Янкова, която финишира със спускана гума, завърши само на 10 секунди след нея.

Home Mountain Bike Cup

Програмата на Българските даунхил серии през 2018 включи общо 5 състезания. Домакини бяха Петрич, Пампорово, Чепеларе, Ботевград и Витоша. Организаторите на турнира очакват през следващата година нивото да се покачи, като един от стартовете ще бъде кръг и от престижния iXS Downhill Cup.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.