Маратон София се проведе днес

Над 5000 състезатели от 48 държави се впуснаха в тазгодишното издание на надпреварата

0
 

Сподели

Shares

Измина и тазгодишното издание на Маратон София. То се проведе днес и успя да събере повече от 5000 състезатели – представители на 48 различни държави. 

Участниците в надпреварата застанаха на стартовата линия на 4 дисциплини – 42, 21, 10,5 и 3 км.

Маратон София 2018
Снимка: БГНЕС
Победителите

Денят премина емоционално по трасето на маратонската дистанция, след като и в мъжката, и в дамската надпревара бяха регистрирани рекорди.

Кениецът Стивън Каплагат прекоси финалната линия за 2 часа, 14 минути и 5 секунди, а сънародничката му Рут Матебо постигна най-добро време и рекод при жените с 2 часа, 35 минути и 20 секунди.

При полумаратонците най-добрите времена бяха дело на кениеца Жоел Мванги – 1 час, 4 минути и 57 секунди и на Лена Йеротич, отново от Кения, която финишира за 1 час, 15 минути и 54 секунди.

В 10,5-километровата дистанция първи хронометъра спряха Митко Ценов – 32 минути и 26 секунди и Радосвета Симеонова – 38 минути и 50 секунди.

Зона Гармин 

По време на маратона, в Зона Гармин, се проведоха различни състезателни игри, в които се включиха участници от няколко възрастови групи, сред които беше и семейната категория.

Маратон София 2018
Снимка: Виктор Троянов

Арт ателието в зоната също се радваше на активен интерес. Пвече от 50 картини участваха в изложба, а Краси Георгиев, Андрей Гридин и Даниела Иванова избраха 6 от тях. Създателите им получиха 6 часовника Vivofit Junior.

Маратон София 2018
Снимка: Виктор Троянов

Още много награди намериха своите нови притежатели. Сред тях имаше още 20 часовника Vivofit Junior, тениски, ленти и бутилки.

*Във връзка с неполучените медали от някои от по-късно завършилите състезатели в 21 км и 10,5 км Garmin Run Series, организаторите уверяват, че медалите ще бъдат раздадени, макар и с известно закъснение. Причина затова е нарасналият интерес към събитието през последните два дни. Ако някой участник в отбора на Гармин все още не го е получил, може да се свърже с екипа на списание 360°, за да съдействаме това да се случи максимално скоро.  

Вижте и галерия от състезанието ТУК.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.