Финалът на Българските даунхил серии

Home Mountain Bike Cup ще се проведе на 13 и 14 октомври, а домакин ще бъде Витоша

0


Дата на събитието: 13.10.2018

Сподели

Shares

Над 100 родни карачи ще се съберат в района на Бай Кръстьо и Драгалевци, за да премерят сили в шестия кръг на велонадпреварата Home Mountain Bike Cup. Тя ще се проведе на 13 и 14 октомври и за втора поредна година ще бъде заключителен кръг от Българските Даунхил серии.

Home Mountain Bike Cup

Към този момент, освен българските състезатели, заявка за участие са дали и няколко представители на Сърбия. Регистрацията за надпреварата ще продължи до съботния ден, а организаторите очакват още ентусиасти да се включат в нея.

Програмата на събитието започва на 13 октомври с тренировки и запознаване с трасето и неговите специфики. То е с дължина от 2 км. Стартът е малко под Бай Кръстьо и се движи непосредствено близо до Драгалевския лифт. То включва множество стръмни и скоростни отсечки, както и корени, естествени и изкуствени препятствия.

Home Mountain Bike Cup

Същинската надпревара – квалификации и финали, ще се проведe ден по-късно, на 14 октомври. Изходът от нея ще е много важен, тъй като ще е решаваща и за финалното класиране на Българските даунхил серии. Провелите се досега състезания запазиха интригата докрай и крайните резултати в повечето категории ще станат ясни именно в неделния ден.  

Разликата при мъжете е само 30 точки, като за първото място ще спорят Росен Ковачев и Йоан Нейчев. При юношите в младша възраст битката е между Мартин Каръпски и Йордан Анчев, а при юношите старша възраст – между Иван Кобуров и Румен Белезирев. При дамите Изабела Янкова и Виктория Гончева имат равен резултат от 360 точки.

Home Mountain Bike Cup

Организаторите на Home Mountain Bike Cup канят всички жители и гости на София да се потопят в атмосферата на вълнуващата надпревара и да видят шампионските спускания на най-добрите родни карачи.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.