Студеното време е време за сърф

0
 

Сподели

Shares
Сърф
Снимка: surfragette.com

Който твърди, че обича сърфа и никога не е карал през есента, няма как да е изпитал най-големите емоции от този спорт. Противно на схващането, че сърфирането е предимно лятна активност и че, за да грабнеш дъската ти трябва ярко слънце, топла вода и дълги летни дни, всъщност идва есента – със своите прекрасни условия, вълни, вятър и… студено време.

O'Neill, TrueRiders
Снимка O’Neill, TrueRiders

Именно благодарение на студеното време в сърф историята се появяват неопрените на култовата вече марка О’Нийл. “Аз просто искам да сърфирам по-продължително”, казва създателят на марката Джак О’Нийл и се захваща с разработката на костюми за сърфиране, които в началото изглеждали доста по-различно от сегашните неопрени. Желанието на Джак било сърфистите да могат да бъдат във водата не само когато тя е топла (защото с идеално топли води за сърфиране целогодишно могат да се похвалят не много на брой спотове), а и когато условията са перфектни, но времето – не.

В София, мястото, на което ни насърчават да оставаме не само във водата, но и навсякъде, където са любимите ни спортове, за колкото е възможно по-дълго, определено е Голо бърдо 5. Там е магазинът на TrueRiders и съвсем естествено – там са неопрените на O’Neill. От магазинът са официални представители на марката за България, което е сигурен знак за поне две неща – там откриваме неопрените (плюс жилетки за водни спортове, ликри, дрехи с UV защита, аксесоари) с най-добри характеристики, там ще ни помогнат да изберем точно това, което ни трябва. А изборът съвсем не е малък и помощ често е необходима.

За студените дни в TrueRiders откриваме неопрени с по-голяма дебелина като 4/3, 5/4 и 6/5/4. Освен това, за да сме напълно подготвени, можем да се сдобием и с бонета, боти, чорапи и ръкавици.

О'Нийл
Снимка: O’Neill

Едни от ключовите акценти, които трябва да бъдат отбелязани, говорейки за неопрените O’Neill са тяхната супереластичност, системите за отводняване, кройката и пълната схема от размери. За да постигнат несравнимо качество по тези компоненти, от бранда инвестират в нови материали и сами произвеждат неопреновия материал, използван за изработка на костюма. Проучванията и разработките също се правят от собствен екип на O’Neill, вътрешно, във фабриките на компанията. В последните години, бранда е налага на пазара собствени разработки за:

Technobutter/Технобътър – изключително еластична материя, която не възпрепятства движенията при гребане, ръкомахане, движение на ръцете и не позволява навлизането на вода;

Liquidseam/Течен шeв – революционна конструкция на шевовете, която използва висококачествен уретан на силиконова основа, нанесен в течна форма, който напълно блокира водата, без да ограничава гъвкавостта.

О'Нийл
Снимка: O’Neill

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.