Да изкатериш Дяволската кула в Уайоминг на 91

Бил Уебър се превърна в най-възрастния човек, който изкатерва Дяволската кула

0
 

Сподели

Shares

Поредният рекорд по емблематичната Дяволска кула в щата Уайоминг вече е факт. Преди броени дни, няколко часа след рождения си ден, 91-годишният Бил Уебер се превърна в най-възрастния човек, който успява да се изкатери до върха й. 

Бил Уебър
Photo: Bill Weber/sundancetimes.com

Постижението на Уебър побеждава предишния рекорд, който се случи преди година и беше дело на 87-годишния тогава Робърт Келман.

Повече за постижението на Келман прочетете тук.

Маршрутът, по който 91-годишният мъж е достигнал до върха на кулата, е дълъг почти 100 м, като до подножието му се стига с вървене по стръмен терен. 16 часа отнема на Бил Уебър да се справи с цялото предизвикателство.

Дяволската кула
Снимка: Wikipedia

През цялото време той е бил в компанията на двама водачи, както и на двамата си синове (на 58 и 63 години). Те са опитни катерачи, тъй като още като са били малки, баща им ги е записал в училище за катерене. 

Момчета, готови ли сте за още едно приключение с вашия старец? – 91-годишният мъж е попитал синовете си, които впоследствие са решили да го придружат.

Самият Уебър на младини е бил ветеринар. След като се е пенсионирал, е започнал да се занимава с фотография на дивaта природа. Често той е снимал животни в района на Дяволската кула, което поражда интереса в него един ден да я изкатери. Вдъхновението си получава, когато разбира, че Франк Сандърс е успял да стигне до върха на кулата на 87-годишна възраст. В този момент решава, че самият той също може да го направи.

Вижте повече за Франк Сандърс в: На 62 по Дяволската кула в Уайоминг

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.