Sofia Blading Olympics се проведе за втори път

Състезатели от 11 държави се събраха в столицата, за да премерят сили в оспорваната битка

0
 

Сподели

Shares

На 6-и октомври столичният скейт парк High Five се превърна в арена за някои от най-добрите кънкьори в света, които влязоха в оспорвана битка на блейд състезанието Sofia Blading Olympics. Надпреварата се проведе за втори пореден път, като тазгодишното издание успя да събере представители на 11 държави – България, Чехия, Македония, Франция, Германия, Гърция, Латвия, Румъния, Австрия, Унгария и Шотландия.

Sofia Blading Olympics
Снимка: Фелия Барух

Програмата на Sofia Blading Olympics беше изпълнена с различни събития, които предоставиха много положителни емоции както на участници, така и на състезатели и организатори.

В началото на деня и малки, и големи блейд ентусиасти имаха възможността да изпробват уменията си по време на безплатните уроци, които се проведоха в парка. След приключването им започна и същинската част на програмата – състезанията. Първи на състезателната арена излязоха блейдърите до 16-годишна възраст. Те демонстрираха завидни умения, а за местата на почетната стълбичка се пребориха Стефан Александър Кюмюрджиев от София, следван от Киара Палини от Варна и Дияна Стойчева от София.

Sofia Blading Olympics
Снимка: Фелия Барух

Програмата на съботния ден продължи с дамската надпревара. Тя завърши с медал за България, след като Йори Папалезова се пребори за третото място в оспорваната битка. Преди нея на почетната стълбичка се качиха Евца Смекжалова от Чехия (2-ро място) и латвийката Лиене Нуле (1-во място).

Sofia Blading Olympics
Снимка: Фелия Барух

Финал на състезателната програма постави мъжката надпревара. За призовите места в нея се пребориха Йоханес Зенк от Германия, Бела Таснади от Унгария и Йонас Рог от Германия.

Sofia Blading Olympics
Снимка: Фелия Барух

Безплатно скейт парти с участието на DJ Rawland постави официален завършек на деня, изпълнен с много положителни емоции.

А за да разберете защо и участници, и организатори вече очакват следващото издание на надпреварата с нетърпение, вижте галерията по-долу:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.