Стартът на Пирин Ултра 2018

Финалният кръг на Световната купа по скайрънинг събира най-добрите бегачи в света

0
 

Сподели

Shares

260 участници от 22 различни страни застават на стартовата линия на тазгодишното издание на Пирин Ултра. Точно в 00:00 ч. на 5 октмоври беше даден стартът на дългата дистанция от надпреварата, в която състезателите ще трябва да преминат 160 км във времевия диапазон от 50 часа.

Пирин Ултра 2018

Утре, 6 октомври, в 8:00 ч., ще бъде даден стартът и на късата дистанция от 66 км, която се утвърди и като 8-и финален кръг в дисциплината Sky Extra от Световните серии по скайрънинг. По време на нея бегачите ще трябва да преодолеят 4200 м денивелация в рамките на 16 часа.

Стартът и финалът и за двете дистанции ще бъдат на централния площад в град Банско.

Подкрепителни пунктове по трасето

9 ще бъдат пунктовете по трасето, където ателите ще могат да се подкрепят по време на надпреварата. Те ще бъдат на хижите Безбог, Демяница, Пирин, Беговица, Синаница, Загаза, Сенекос, Яворов и Бъндерица.

Пирин Ултра 2018
Проследяване на живо

Движението на атлетите по трасето ще може да бъде проследено на широк екран на централния площад в Банско благодарение на GPS система за проследяване. То може да се следи и онлайн, на официалния сайт на надпреварата.

Официално откриване на Пирин Ултра 2018

Официалното откриване на надпреварата ще се състои на 5 октомври, а тази година то съвпада с празника на град Банско. На него ще бъдат представени и световноизвестните състезатели, които ще се изправят пред предизвикателствата на Пирин планина.

Сред тези имена са Пере Аурел, Дмитрии Митаев, Даниел Юнг, Рагна Дебац и Хилари Джерарди.

Към тях прибавяме и официалните гости на състезанието – официални делегати и фотографи от Световната федерация по скайрънинг. А сред българските участници е и Антония Григорова.

Пирин Ултра 2018
Награждаване

Точно в 18:00 ч. на 6 октомври на почетната стълбичка в Банско ще се качат най-добре представилите се атлети на Пирин Ултра 2018. По време на церемонията ще се проведе и награждаването във финалното класиране за сезона в дисциплината Sky Extra.

А кои ще бъдат победителите в тазгодишната надпревара, предстои да разберем много скоро.

*Използваните в публикацията снимки са на Kameliya-Atanasova.comМартин Ангелов, Александър Вълчев.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.