55-часовото бягане на Краси Георгиев: финални резултати

Взеха участие 1185 души, които с бягане, колело, лонгборд и кънки, изминаха общо 16 472,67 км

1
 

Сподели

Shares
55 часа - Празник на мотивацията
Краси Георгиев по време на предизвикателството 55 часа – Празник на мотивацията с пейсъри от Маратон Пловдив

334.2 км – точно толкова измина за 55 часа ултрамаратонецът Краси Георгиев по време на последното си предизвикателство. В тридневното събитие „Празник на мотивацията“, което е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, взеха участие 1185 души, които с бягане, колело, лонгборд и кънки, изминаха общо 16 472,67 км.

Една от най-големите български банки – ОББ, част от KBC Груп, която чрез своята благотворителна инициатива teamblueconnects.com/bg, ще капитализира това усилие като дари определена сума за всеки изминат километър. Нещо повече, в Team Blue предизвикателството изминатите километри се умножават по съответен коефициент за всеки вид спорт (например километрите, изминати чрез колоездене, имат коефициент 1, а тези чрез бягане се умножават по 3), което прави общият брой километри 45 281.21 км.

Благотворителната инициатива обаче продължава до 25-и октомври, докогато съмишлениците на каузата могат да продължават да трупат километри и да ги регистрират като дарение включитено за Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”. След приключване на глобалната инициатива, която обхваща шест държави, ще бъде обявена и точната сума, която ще бъде преведена като дарение от всички, движили се, вдъхновени от Краси Георгиев и 55-часовото предизвикателство.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ: Супергероите, които са стимул да мечтаеш

В трите дни на самото събитие от дарения в кутиите на Сдружението, разположени на място и от преводите по сметката на Сдружението, бяха отчетени 4018 лв., от които 300 лв., събрани от RunningZone, 290 лв. – от Roobar и 212 лв. от ЧОУ “Слънчев лъч”.

55 часа - Празник на мотивацията
Краси Георгиев с деца и представители на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ секунди след финала

Събитието “55 часа – Празник на мотивацията” вече заема специално място в глобалната кауза на ОББ, тъй като именно благодарение усилията, мотивацията и действията на всички участници през трите дни, бяха достигнати и дори задминати километрите до Луната, които кампанията целеше да събере.

55 часа - Празник на мотивацията
Краси Георгиев и екипът му – физиотерапевтът Димитрина Сивкова и готвачът Георги Димитров

За самия Краси, тези 55 часа означаваха и умора, болки, студ и дъжд, но благодарение на грижите на физиотерапевта Димитрина Сивкова и готвача Георги Димитров, те приключиха в прегръдките на десетки приятели, които го посрещнаха на финала. Нивото на мотивация не спадна нито за миг и въпреки дъжда в последния ден, Цар-Симеоновата градина в Пловдив събра от малки деца и бебета със своите родители до възрастни хора, които доказаха, че годините трудно могат да сломят духа и тялото, а през втората нощ – дори група мъже, която реши да завърши ергенското си парти с бягане.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ: Предизвикателството през погледа на екипа на Краси Георгиев

55 часа - Празник на мотивацията
Краси Георгиев с пейсъри и симпатизанти на Маратон Пловдив

Бягането, което Краси Георгиев направи, нямаше да бъде осъществено по същия начин без безрезервната подкрепа на пейсърите от Маратон Пловдив, които не просто бягаха с Краси по трасето, но и осигуряваха важната връзка между ултрабегача и екипа му, като постоянно съобщаваха наблюдения за състоянието му. Седем души, членове на клуб Маратон Пловдив, регистрираха общо 411 км по трасето. Към тях трябва да прибавим и избяганото от общо 67-те симпатизанти на Маратон Пловдив, които заедно успяха да направят 1400 км.

Изключително мотивирани докрай останаха двама от участниците в Празник на мотивацията, които се присъединиха към Краси с цел да изминат колкото могат, но надскочиха очакванията си. Това са 66-годишният Иван Рибарев, който с колелото си следваше атлета през цялото време – от началото до финала, като навъртя 362.4 км, както и Полковник Лъчезар Лазаров, който до този момент не беше бягал повече от 10 км, а сега, вдъхновен от Краси, избяга в трите дни общо 140 км, въпреки липсата на подготовка, травма, която получи, и опитите на хората от екипа да го убедят да спре.

55 часа - Празник на мотивацията
Краси Георгиев на финала с Иван Рибарев

Ето още цифри след финала на 55 часа – Празник на мотивацията

Краси Георгиев
334.2 км, 272 обиколки на парка

Иван Рибарев – колело
362.4 км, 302 обиколки

Пейсъри Маратон Пловдив
Юлиан Савов: 155 км
Павел Динчийски: 76 км
Димитър Каменов: 50км
Константин Ганев: 45км
Теодор Ганев: 40 км
Андрей Гридин: 40 км
Добромир Димитров: 5 км

Fiat Professional Team
7 души – 242 км

Бягали по трасето в Цар-Симеоновата градина
608 души – 9408.37 км

Фитенес зона Sport Depot
153 души – 777.7 изминати км;

Зона PowerFit Plovdiv
Бягане: 38 души – 260 км
Уреди: 30 души – 50 км;

Зона Maxbike
Колоездене 60 души – 180 км;

Зона лонгборд – Chillin’ Crew
80 души – 1800 км;

Уроци кънки – Ролери и кънки академия Пловдив
8 души – 53 км;

Тест на Халфбайк
84 души – 21 км

Зумба с Мелани Лютова
15 човека – 15 км

Екип и доброволци на събитието
Ходене 26 души – 1400 км

Общо 16 472,67 км
1185 участия в активности.

55 часа - Празник на мотивацията
Финал на 55 часа – Празник на мотивацията

Това събитие нямаше да бъде възможно без огромната подкрепа на всички участвали в Празника на мотивацията, всички партньори, доброволци, екипа и приятелите, които помогнаха за реализацията. Специални благодарности към Община Пловдив и Пловдив 2019 – Европейска столица на културата, управата на Гребната база и Паркове и градини, Стефан Стоянов, Кирил Велчев и Цветелина Пенева, Иван Фратев, Добрина Палаурова, Тодор Шейнин, Татяна и Белослав Стоеви, Хотел „Новиз“, Красимир Райков, „ВАЛ ЕЛЕКТРО“, които осигуриха електрозахранване и „CUE RENTALL“ – озвучаване, и „SISAS BG“, които се погрижиха за обезопасяването на терена.

„55 часа – Празник на мотивацията“ се осъществи с подкрепата на Fiat Professional, Sport Depot, ОББ, Domino’s, Maxbike, Refan, Минерална вода „Велинград“, ЧОУ „Слънчев Лъч“ RunningZone, Ploddy, кафе La Bomba, Roobar, Pulse Cycles, Oxylife, Villa Yustina и беше излъчено на живо благодарение на Wness TV. Краси Георгиев е атлет, част от отбора на Garmin България.

 

партньори 55 часа - Празник на мотивацията

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Малко в повече и идва тая тъпотия с тоя краси. Тичал с 6 км/час??? Това ще ме прощавате ама е бързо ходене. Останалото е реклама. ГРОЗНА реклама на една банка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.