Броени дни до старта на Младежките олимпийски игри

Българската делегация от спортисти, сред които е и Пепи Иванов, отпътува днес

0
 

Сподели

Shares

24 български младежи, които се състезават в 14 различни спорта, отпътуваха за Буенос Айрес, където на 6-и октомври ще започнат третите Младежките олимпийски игри. Сред състезателите е и Петър Иванов, който преди година извоюва квота за Игрите и ще се бори за медал в спортното катерене.

Младежки олимпийски игри
Снимка: Дора Маринова/bfka.org
Дебют на спортното катерене на Олимпийски игри

За първи път в историята катеренето ще бъде част от програмата на най-големия спортен форум. 21 младежи и 21 девойки ще се борят за призовите места в комбинацията. Тя е съвкупност от трите дисциплини в катеренето – трудност, скорост и боулдър. Резултатът ще се формира като се съберат точките от представянето във всяка една от дисциплините.

Програмата

Състезанията по катерене ще започнат още в първите дни на Младежката олимпиада. На 7-и октомври ще се проведат квалификациите при девойките. Ден по-късно – 8-и октомври ще се проведат и квалификациите при младежите. Най-добрите 6 девойки ще се борят за разпределението на медалите във финала, който ще бъде на 9-и октомври, а първите олимпийски шампиони в катеренето при младежите ще станат ясни на 10-и октомври.

Програмата на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес ще продължи до 18-и октомври.

Пожелаваме на Пепи Иванов и всички български представители успех!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.