Изложба ще ни потопи в живота на Боян Петров и неговите каузи

0


Дата на събитието: 03.10.2018

Сподели

Shares

Точно в 18:30 ч. на 3-ти октомври ще бъде открита фотографската изложба “Каузите на Боян Петров – биоразнообразието в Кресненския пролом”. Тя ще ни потопи в част от личния живот на алпиниста и също така ще постави акцент върху една от каузите, с които се занимава дълги години – за спасяването на Кресненското дефиле. Домакин на събитието ще бъде Национален музей “Земята и хората”, а в откриването ще се включат близки и приятели на Боян Петров, както и официални лица.

Фотографска изложба за Боян Петров

По време на изложбата различни фотографии ще ни въведат в кръжока по зоология към Зоологическата градина, който алпинистът е посещавал и е запалил страстта му към природата. Също така ще видим негови лични снимки, фотографии на природата в Кресненския пролом, както и кадри на различни земноводни, влечуги и птици, които се срещат в района на Кресна.

Сред авторите на снимките са самият Боян Петров; доц. д-р Стоян Бешков, НПМ при БАН; професор д-р Павел Стоев (предоставил снимки от своя фотоапарат правени от Боян Петров), научен секретар на НПМ при БАН и приятел на Боян още от годините в кръжока в Софийския зоопарк; Асен Тасев – приятел на Боян от ученическите години; Андрей Ковачев – СДП БАЛКАНИ, биолог и зоолог, приятел на Боян от 1-ви клас.

Изложбата се организира по инициатива на Коалиция „Да спасим Кресненското дефиле”, с любезното съдействие на Националния природонаучен музей при Българската академия на науките. Тя ще продължи до 10-и октомври.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.