Какво се случи на второто издание на Red Bull Soapbox?

0
 

Сподели

Shares

49 щури отбора от 15 града в страната застанаха на стартовата линия на второто издание на безмоторната надпревара – Red Bull Soapbox. Тя се проведе на 30 септември, а булевард “Черни връх” в София беше мястото, където хиляди зрители станаха свидетели на епични спускания, много смях и вълнуващи моменти за всички отбори.

Red Bull Soapbox 2018
Снимка: Anton Anestiev / Red Bull Content Pool
Журито

Задачата да оцени оригиналността на отборите имаше 5-членно жури. В него бяха добре познатите имена на актрисата Силвия Петкова, футболистът Станислав Ангелов, пилотът Павел Лефтеров, бегачът Кирил Николов-Дизела и летящият рекордьор Веселин Овчаров, който впечатли с появата си, като буквално падна от небето.

Начинанието им не беше никак лесно, а това си пролича в оценките, които рядко бяха по-ниски от 8. А най-високата оценка – 10, получиха повече от 10 отбора, които се отличиха и с интересни имена като Пауър Селянджърс, Камуфлаж, THE Пара-Мента, Камикадзе.

Red Bull Soapbox 2018
Снимка: Anton Anestiev / Red Bull Content Pool
Победителите

Въпреки че всички отбори показаха бързина, оригинални идеи, дизайн и артистично представяне, победителят в надпреварата спрямо всички 3 критерия в нея, е само един. Той носи името “Госпожата” и е сформиран от ученици в Американския колеж в София. Количката, която представиха, беше под формата на чин.

За второто място се пребори отбор “Баба Цоцолана”, отново от София. А на трета позиция се класира отбор “МИГ-23”, който пресъздаде сцени от изявите на Президента на България.

Red Bull Soapbox 2018
Снимка: Anton Anestiev / Red Bull Content Pool
Наградите

Трите отбора, които извоюваха призовите места във второто издание на Red Bull Soapbox, ще получат мотивиращи награди. Шампионите в надпреварата ще отпътуват за Шпилберг, Австрия, където ще направят Porsche тест драйв на Red Bull Ring.

Отборът на второ място ще има възможността да се впусне в KTM X-Bow тест драйв, отново на Red Bull Ring.

А извоювалите третата позиция, ще полетят в тандем с човека птица Веселин Овчаров във вълнуващ акро-параглайдинг полет.

Състезание, тематично посветено на България

Тазгодишното издание на Red Bull Soapbox беше тематично посветено на България. Декорацията включваше едни от най-популярните символи на нашите традиции и фолклор. Началото на надпреварата беше поставено с тъпани и гайди, а покрай едно от препятствията по трасето – “Розовата долина”, замириса на уханни български рози. Подиумът на журито също беше тематично украсен с каруци, черги, менци и вретена. Основна част от украсата беше и българският флаг. Над 2000 знамена се вееха в ръцете на зрителите, както и върху близо 5000 бали сено, които обезопасяваха трасето.

Red Bull Soapbox 2018
Снимка: Anton Anestiev / Red Bull Content Pool

Силните емоции и нестихващите моменти на хумор и смях бяха дело не само на участниците, но и на водещите Мария Силвестър и Станимир Гъмов.

А за да се потопите в атмосферата на това, което се случи по време на второто издание на Red Bull Soapbox, вижте галерията по-долу.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.