Броени дни до второто издание на Belasitsa Sky Run

0
 

Сподели

Shares

Уикендът чука на вратата, а с него и второто издание на състезанието по планинско бягане Belasitsa Sky Run. На 29-и септември повече от 100 участници ще застанат на стартовата линия, за да предизвикат силата и волята си по трасето на една от най-стръмните планини в България.

Belasitsa Sky Run

И тази година състезателите ще се надпреварват по две трасета с различна дължина. В по-дългото от двете бегачите ще трябва да преминат 67,4 км и 2810 м денивелация. Стартът ще бъде поставен в град Петрич. По-кратката дистанция е 32,9 км с 1910 м общо изкачване и ще стартира от село Самуилово. Финалната линия и за двете трасета ще бъде на едно място – на централния площад в Петрич.

С финала на Belasitsa Sky Run активните събития в региона няма да свършат. Надпреварата е част от цял активен уикенд, по време на който ще се състои и Скоростно изкачване на връх Конгур за бегачи и велосипедисти. Също така ще има и кино вечер, посветена на планинското бягане и томболa с награди за участниците.

Belasitsa Sky Run

Повече информация за събитията по време на уикенда можете да намерите на официалния им сайт, както и във фейсбук.

Belasitsa Sky Run се организира от Клуб за екстремни спортове и планинарство ”Бела Екстрийм” – гр. Петрич с подкрепата на Northfinder, Спортни магазини Sport box, Аdventure Net, Camelbak и много други партньори и съмишленици.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.