360° уикенд прогноза: 29-30 септември

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 29-30 септември

И в двата почивни дни ще бъде облачно със слаби валежи главно в Южна България.

В събота сутринта ще бъде с разкъсана облачност в страната, като по-плътна ще бъде в крайните южни и югоизточни части на България, като по южното Черноморие и Родопите може да превали слабо още сутринта. Минималните температури сутринта ще са по-високи от предишните дни и ще са около 9-11 градуса. Максималните през деня ще са около 17-21.
Вятърът в западната част на страната ще е от северозапад, а на изток ще се преориентира от югозапад със скорост 2-4 м/с. Най-силен ще е вятърът в Северозападна и Централна България – до 3-5 м/с. На 1500 м вятърът ще е от северозапад: 5-7 м/с, по слаб в югозападните и южни части на страната. В планините ще е облачно с чести, но слаби превалявания, най-значителни в Родопите и Централна Стара планина.

В неделя ще остане облачно и с превалявания. Планините ще бъдат закрити от плътни облаци, а превалявания ще има най-вече в Източна България, като в североизточната част ще бъдат значителни. Вятърът ще се преориентира от изток-североизток и при земята ще е около 3-4 м/с, а над 1500 м до 6-8 м/с. По високите части на планините ще превалява целия ден, но ще бъде слаб ръмеж без значително количество.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.