Остават броени дни до старта на Red Bull Soapbox

Повече препятствия по трасето и по-голяма скорост очакват щурите участници

0
 

Сподели

Shares

Затегнете коланите, задава се второто издание на щурата безмоторна надпревара Red Bull Soapbox! Точно в 12 часа на 30-и септември ще бъде даден стартът на състезанието, а всички участници в него и техните отбори, ще се впуснат по осеяното с препятствия трасе на бул. “Черни връх”, за да покажат своята артистичност и креативност, с което ще опитат да спечелят сърцата на журито.

Red Bull Soapbox
Снимка: Lubomir Asenov/Red Bull Content Pool

Тазгодишното трасе, по което ще се впуснат всички 60 отбора, ще бъде с повече препятствия спрямо предишното издание на Red Bull Soapbox и се очаква да затрудни и най-изобретателните състезатели. А към изпитанията, с които ще трябва да се справят, добавяме и наклона на булеварда.  

Какво точно очаква смелчаците, които ще се впуснат в предизвикателството, ще можете да разберете час преди официалния старт на събитието. Именно тогава ще имате възможност да видите количките и да вдъхнете кураж на дръзките им създатели.

Red Bull Soapbox
Снимка: Lubomir Asenov/Red Bull Content Pool
Начин на оценяване на състезателите

Освен измерената скорост, участниците ще получат и оценка от журито, която се формира от няколко критерия. Сред тях са креативност на количката, както и артистичността при представянето на платформата, преди ентусиастите да се впуснат в предизвикателството. Те трябва да бъдат забавни и неповторими, а костюмите им – да подхождат на цялостната идея и разбира се, количка.

Red Bull Soapbox
Снимка: Lubomir Asenov/Red Bull Content Pool
Темата на Red Bull Soapbox

Тази година състезанието ще бъде тематично посветено на България. За целта цялото трасе ще бъде украсено с етно-културни елементи, като към това можем да очакваме дори и аромата на розова вода.

Ден, изпълнен с емоции, скорост и шоу

Освен незабравимите емоции, които са гарантирани по време на надпреварата, всички ще могат да се насладят и на вкусно подкрепление в специалните зони с храни и напитки, които ще се намират в градинката в близост до трасето.

Какво още да очаквате от второто издание на щурата надпревара Red Bull Soapbox можете да разберете на официалния сайт на събитието или във фейсбук. Там ще намерите и информация за организацията на движението по бул. “Черни връх”, която е свързана с безпроблемното протичане на надпреварата.   

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.