22-ра Международна нощ на прилепите

0
 

Сподели

Shares

22-рата Международна нощ на прилепите стартира днес. 13 града ще се включат в кампанията, която ще продължи до 11-и октомври.

По време на събитието ще има различни активности, които ще провокират интереса на хората към тайнствения живот на прилепите. Сред тях са презентации, конкурси за детска рисунка, прилепна гимнастика, „прилепни игри“, различни ателиета и томболи, арт работилници, изложби, рисуване, конкурси и викторини, презентации и филми.

Международна нощ на прилепите
Рисунка: Елена Кметова; източник: Зелени Балкани

Първото издание на Европейската нощ на прилепите е през 1990 г. във Франция и Полша. Впоследствие все повече държави започват да се включват в нея. А през 2012 г. събитието придобива международен характер, след като държавите САЩ, Филипините, Азербайджан, Израел, Тунис, Украйна и Ливан също вземат участие в него. И до днес кампанията цели да запознава все повече хора с начина на живот и значимостта на прилепите.

Международна нощ на прилепите
Снимка: Rollin Verlinde

Началото на тазгодишното издание ще бъде поставено днес в Благоевград и ще завърши в на 11-и октомври в Ловеч. Кои други градове ще се включат в него, можете да видите на официалния сайт на Зелени Балкани, където ще намерите и пълната програма на активностите. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.