Хапливи документални филми за шести път

В рамките на филмовия фестивал Sofia Biting Docs

0


Дата на събитието: 01.10.2018

Сподели

Shares

Задава се шестото издание на филмовия фестивал Sofia Biting Docs. От 1-ви до 10-и октомври селекция от документални филми ще ни въвлече в различни и интересни истории, които ще фокусират вниманието ни и върху обществено значими теми. Те ще ни провокират да започнем да питаме и паралелно с това да намираме отговори на въпросите, които си задаваме. Мото на тазгодишното издание на фестивала е „Спътник на душата“. 

Общо 14 са филмите, чиито прожекции ще можем да видим. Сред тях ще има и две премиери на български филми – “Пътят към Сантяго: Пътешествие на духа” на Пламен Симеонов и “Градината на Пресвета Богородица” на Борислав Павлов.

Именно  “Пътят към Сантяго: Пътешествие на духа” ще постави началото на фестивала. Той ще ни разкаже за пътя, по който стотици хиляди хора тръгват всяка година, за да преоткрият себе си и почувстват магичния заряд на приключението, в което се впускат.

В рамките на Sofia Biting Docs ще видим и биографичния филм “Йога: Архитектура на спокойствието”. Той ще ни потопи в историята на един от най-уважаваните фотографи днес – Майкъл О’Нийл, който открива йогата като средство, с което да следва духа си и да се бори с премеждията в живота.

Sofia Biting Docs

Специален гост на фестивала ще бъде режисьорът Лукас Йенджеяк, чийто филм „Кетермая“ ще видим на 5 и 6 октомври.

Прожекциите на филмите ще бъдат в салоните на Дома на киното, Културен център G8 и Евро Синема. Кои са другите прожекции, заложени в програмата на фестивала, можете да разберете на официалния му сайт.

Sofia Biting Docs се организира от „Позор” със съдействието на Посолството на Кралство Швеция, Чешки център – София, Институт Сервантес – София, Фондация ГЛАС и екологично сдружение „За Земята”.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.