Приключението “По стъпките на Алеко с приятел”

Състезание със споделена емоция

0


Дата на събитието: 06.10.2018

Сподели

Shares

Обичате Витоша, обичате и приключенията, нали? Особено онези, които имат и социален характер. Ако отговорът ви е да, не се колебайте да се впуснете в предизвикателството “По стъпките на Алеко с приятел”. Състезанието ще ви отведе по един от най-красивите маршрути в планината – от Железница през Черни връх до село Владая, и освен това ще ви позволи да споделите емоцията от него с най-близките си хора.

Ако се впуснете в „По стъпките на Алеко с приятел“, ще трябва да формирате отбор и да изберете по кой от двата маршрута, заложени в него, ще преминете.

По стъпките на Алеко с приятел
Маршрутите

Единият е 14 км, тръгва от Железница и завършва на Черни връх. По-дългият е 30 км, като отново тръгва от Железница, преминава през Черни връх и завършва в село Владая.

Категориите

Категориите, в които можете да формирате отбор, също са две – семейство или приятели, като минималният брой участници е двама души.

Събитието е базирано на първото преминаване по целия маршрут, което е дело на Алеко Константинов и Никола Тантилов през 1889 г. Една от основните цели на организаторите на събитието е да запознае все повече хора с планината и в случая с един от най-красивите маршрути във Витоша.

Всички, които искат да се впуснат в състезанието, трябва да се регистрират безплатно през формата тук. Всеки участник ще получи стартов пакет с номер и подарък. А тези, които желаят, могат да се включат и в каузата за възстановяване на хижа Боерица.

“По стъпките на Алеко с приятел” е част от календара на София – Европейска столица на спорта 2018 и е съфинансирано от Столична община.

Повече информация за събитието можете да намерите на официалния му сайт, както и във фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.