Първото преминаване Дуранкулак-Резово с уиндсърф е факт

Илияна Стоилова и Йоан Колев изминаха разстоянието за Черно море, свободно от пластмаса

1
 

Сподели

Shares

Wind2Win

Първото прекосяване на разстоянието от Дуранкулак до Резово с ундсърф вече е факт! Илияна Стоилова и Йоан Колев пристигнаха в Резово, изминавайки близо 300-километровата отсечка от най-северната до най-южната точна на родното Черноморие в предизвикателството Wind2Win.

Wind2Win

Уиндсърфистите стартираха на 18-и септември от Дуранкулак като по пътя им не липсваха перипетии. Първоначално нестабилен вятър забави хода на сърфистите и те преодоляха първата дистанция до Варна за доста повече време от очакваното, а във втората отсечка от Варна до Обзор двигателят на основната придружаваща лодка
отказа и се наложи да бъде изтеглена, а сърф тандемът остана сам напред.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Сърфът е магия с Илияна и Йоан

Въпреки проблемите, Илияна и Йоан потеглиха сами напред в най-тежкия участък от трасето – в района на Бургаския залив, който е много врязан навътре в сушата, а това налага прекосяването му отдалеч – директно от нос Емине към Созопол.

WIND2WIN

📍/20 септ., 16 ч., Ден 3/ #WIND2WINchallenge От Дуранкулак до Резово, от граница до граница за Черно море, свободно от пластмаса Илияна Стоилова и Йоан Колев изминаха цялото разстояние с уиндсърф

Повече за Wind2Win и каузата, която съпътства предизвикателството, можете да разберете от статията.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Журналистът писател да се научи на български и след това да представи основната цел на постижението – черно море без пластмаса. Множество правописни грешки и елеменатри синтактични грвшки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.