Активности за всички по време на 55-часовото предизвикателство

0
 

Сподели

Shares

Предизвикателството 55 часа

Както вече знаете, на 28-и септември Краси Георгиев стартира най-новото си предизвикателство – 55 часа. В рамките на повече от две денонощия ултра атлетът ще бяга, а всички ние ще можем да практикуваме различни видове активности. Целта? Всеки да открие своята мотивация да бъде деен в рамките на събитието и всички дни след това.

Празник на мотивацията

Цар-Симеоновата градина в Пловдив се превръща в зона за практикуване на различни активности и локация на Празник на мотивацията. Идеята е да подкрепим Краси без значение дали предпочитаме да бягаме, караме колела, лонгборд, тренираме или танцуваме. Както атлетът сам споделя, зад това бягане стои мотивацията повече хора да открият своя стимул да бъдат енергични и активни. Ето защо по време на всички 55 часа ще можем да пробваме различни спортове, да тестваме продукти и да се подкрепяме заедно.

Всички са добре дошли с колела, скейт- и лонгбордове, кънки и ролери или просто с чифт маратонки.

Научете повече за маршрута и програмата на събитието. Преценете най-удобното време и място, на което да се присъедините.

55 часа - теренърт на предизвикателството
55 часа – теренът на предизвикателството

Какво можем да правим в 55-те часа, докато Краси Георгиев бяга?

Да бягаме заедно с него

Всеки може да се включи в бягането заедно с Краси, а изминалите най-много километри ще получат специални награди. Необходима е единствено регистрация в обособената за това зона в Цар-Симеоновата градина. Всички километри, „навъртяни“ от всички участници, ще бъдат групово дарени за Team Blue предизвикателството, в което целта е да изминем разстоянието до Луната, за да може ОББ да дари сумата, съответстваща на километрите, за различни благотворителни каузи. В „55 часа“ каузата е повече спортни мероприятия за децата, справили се с онкологично заболяване.

  • Всеки, който се регистрира, ще получи чип със стартов номер, вода, барче.
  • След като завъши движението си по трасето на Краси, времето и изминатото разстояние ще бъдат отчетени чрез чипа и всеки завършил учстник и ще получи сертификат-картичка от събитието с печат за участие, поставен на място.
  • Всички данни на всички участници ще бъдат достъпни и всеки ще може да види своите данни на live.drace.bg.

Движението на Краси по трасето също ще може да бъде проследено от сайта. Ще можем да следим скоростта на бегача, разстоянието, което изминава и спирките, които прави в рамките на тези 55 часа.

ВАЖНО! За да дариш своите километри за Team Blue предизвикателството, не е задължително да бягаш. Можеш да се движиш с колело, кънки, лонгборд, друго средство за придвижване или просто да ходиш. Участниците, които са изминали най-много километри по време на предизвикателството (разпределени в съответните категории по пол и възраст) ще получат награди – тениски.

Да караме колела

Във фен зоната в Цар-Симеоновата градина Maxbike ще изложат своите велосипеди, които ще бъдат на разположение и за тест, а алеите на градината – свободни за каране. Освен това можем да се включим и с личен велосипед по маршрута на предизвикателството, за да подкрепим Краси.

Да караме лонгборд

Chillin’ Crew ще очакват всички нас за лонгборд уроци и тестове на различни видове дъски. Учителите от Longboard School Plovdiv ще ни посрещнат до фонтана с рибките, за да се запознаем с различните стилове на каране, да усъвършенстваме уменията си върху дъската или да започнем съвсем отначало.

Скейтборд
Снимка: pxhere
Да караме кънки

Ролери и кънки академия Пловдив, пък се включват с два часа безплатни уроци. По време на тях почитатели на ролерите и кънките ще могат да се запознаят отблизо както с основите при каране и теория, така и с по-сложните трикове и стилове на каране. Уроците ще бъдат в събота: 16:00-17:00 ч. – начинаещи и деца и 17:30-18:30 ч. – напреднали.

Да направим фитнес тренировка на открито

Sport Depot изнасят фитнес уреди на открито в градината. Всички те ще бъдат безплатни за ползване по време на 55-часовото предизвикателство (петък, събота, неделя), така че не се притеснявайте, ако имате планирана тренировка за някой от дните – има как да я направите и подкрепяйки предизвикателството.

Велчо Соколов, Powerfit
Да се включим във функционална тренировка

PowerFit Plovdiv изнасят функционалните си тренировки във фен зоната на Празник на мотивацията за трите дни на събитието. Ако досега не сте пробвали този вид тренировки, дните между 28-и и 30-и септември са идеален повод да проверите дали точно това не е вашия спорт за идващите по-студени месеци.

Да влезем в обувките на Краси

Буквално. Във фен зоната свой щанд ще разположат Running Zone, които ще изложат обувките за бягане с марка Hoka, с които Краси Георгиев бяга не само по време на това предизвикателство, но и по принцип. Научете повече за марката и пробвайте моделите, за да се убедите в качествата им сами.

В парка
Снимка: pxhere
Да потанцуваме

Забавлението е в кърпа вързано на всички, които се включат в зумба класовете с Мелани. Мотивираме се с танцова стъпка на 29-и септември (събота) от 14 и 17 ч.

Да играем с децата

Еко Училище „Слънчев Лъч“ ще разположат своя зона с работилници, забаления и игри за деца. Специални състезния очкават най-мотивираните в неделя.

Да се подкрепим и разберем повече за предизвикателството Team Blue

ОББ ще разположат своя зона с подкрепителни напитки и вкусни енергийни барчета за всички, включили се в предизвикателството, чиято цел е да съберем заедно километрите от Земята до Луната. Повече за него можете да разберете от статията.

Дари своите километри за благотворителност: Предизвикателството 55 часа – Празник на мотивацията
Да заредим с енергия

Благодарение на партньорите на събитието Dominos, Roobar, Ploddy и минерална вода Велинград никой няма да остане гладен и жаден в тези нелеки 55 часа. Освежителни напитки, вкусни пици и хранителни барчета ще бъдат “горивото” за всички, подкрепили Краси в бягането или посетили Празник на мотивацията, за да открият своята любима активност.

Да тестваме автомобили

Освен всички активности в Цар-Симеоновата градина ще бъде разположена зона и на Fiat, където ще можем да разгледаме и тестваме автомобили на марката.

Предизвикателството 55 часа - Празник на мотивацията
Предизвикателството 55 часа – Празник на мотивацията

Събитието се осъществява с подкрепата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, в чиято програма присъстват различни събития, обединени от стремежа културата да бъде достъпна за всички.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.