Софийската блейд олимпиада

0


Дата на събитието: 06.10.2018

Сподели

Shares
Sofia Blading Olympics
Снимка: Велико Балабанов

Супер щастливи сме да съобщим, че на 6-и октомври в София за втора поредна година ще се проведе кънкьорското състезание Sofia Blading Olympics. Както през 2017, така и тази година, у нас се очаква да пристигнат блейдъри от международната сцена, които да премерят сили с някои от най-добрите родни карачи.

Цялата организация на събитието се осъществява на доброволни начала и заради вярата в спорта. Липсата на финансиране обаче не прави състезанието по-малко интересно, а напротив – миналата година 35 състезатели от 8 държави пристигат в столицата, за да вземат участие в различните мероприятия около събитието (а това, че гостите от чужбина биват настанявани в домовете на тукашните карачи навярно прави цялото събитие още по-вълнуващо).

Sofia Blading Olympics няма да бъде състезание само за запалените по кънките обаче, а познатия слоугън “от карачи – за карачи” се разширява до “от карачи – за всички любопитни”. Събитието ще очаква не само кънкьорите, които искат да покажат умения в съревнование помежду си, но и всички, които искат да научат повече за спорта и да се насладят на страхотните трикове.

Sofia Blading Olympics
Снимка: Фелия Барух

Тази година карачите ще посетят различни места в града, за да покажат едни на други на какво са способни. Състезанието, пък ще се проведе в скейтпарк Five High.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Five High – скейтпарк на петия етаж

“Още си спомням лятото на 1995, когато видях как шепа хора скачат стълбите на малките наклони около НДК и това беше най-якото нещо, което някога бях виждал. Горе-долу оттогава в България започнаха да се карат блейдове. Междувременно се случиха много хубави и не толкова хубави неща за този спорт. Хубавите са, че благодарение на усилията на Марко Джара, България може да се гордее с 3-ма професионални карачи на рампа и десетки участия в престижни състезания в цял свят. Монтана, Добрич, Бургас, Царево и Самоков се сдобиха със скейт паркове, които с нищо не отстъпват на парковете по света. В София за съжаление нещата стоят по различен начин.” – споделя организаторът на състезанието Ави Барух.

“Поради липсата на финансиране настаняваме гостите по къщите си и сами събираме средства за организацията. Всички ние работим на доброволни начала, защото вярваме в този спорт и се надяваме, че все някой ще ни помогне, когато види на какво сме способни без ничия подкрепа.”

Sofia Blading Olympics
Снимка: Велико Балабанов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.