360° уикенд прогноза: 8-9 септември

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза

В събота времето ще е с разкъсана средна и ниска облачност и ще духа западен вятър при земята около 2-5 м/с. До обяд ще е без валежи, но след 12-13 ч. ще започне значително заоблачаване от запад и валежи в Рила, Пирин, Стара Планина и най-значителни над Родопите. В източната част на страната също ще се заоблачи, но там валежите ще са незначителни. Над 1500 м вятърът ще е от запад-северозапад със скорост 4-6 м/с. По Черноморието ще бъде с разкъсана облачност, по-значителна на север, където може и да превали слаб дъжд след и около обяд. Вълнението ще е слабо – около 0.4 м и ветровете ще са от север, като в ранният следобед ще има бриз от изток – 3-5 м/с. Температурата на водата ще е около 25-26 градуса.

В неделя ще остане облачно и влажно с малко по-силен западен-северозападен вятър – около 4-6 м/с при земята и около 6-8 м/с на откритите места над 1500 м. Ще има превалявания, но слаби незначителни в западната част на страната – главно по северните склонове на Стара планина и Рила. В Източна България ще има по-значителни валежи. Планините ще са подходящи за спорт в по-ниските части. По билата ще има умерен вятър и често закритие от облаци и слаби валежи. Температурите на 2000 м ще достигнат до 8-9 градуса, а при земята ще са около 21-23 градуса, което е понижение от събота с 3-4 градуса.

По Черноморието от сутринта ще бъде със значителна облачност и превалявания през целият ден, като преди и около обяд ще са най-съществени. Температурата на водата се очаква да се понижи с около 0.5 градуса.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.