Дестинация: Ваканция – язовир Въча

0
 

Сподели

Shares

Само това лято списание 360° и бензиностанции Петрол ще ви дадат 10+ предложения за ваканционни дестинации. Най-любопитните 10 споделяме всяка седмица във Фейсбук, а още много вълнуващи открийте на страниците на Списанието. Това лято, само в търговската мрежа на Петрол, 360° ще бъде на цена от 1,99 лв./брой.

Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед. Няма връх, на който да се изкачиш, та да я познаеш с един поглед. Трябва да я извървиш и да я изстрадаш, та после да я събереш в сърцето си и да я погледнеш – ала трябва да имаш сърце на орел. Не можеш да видиш Родопа с очите си, трябва да я видиш със сърцето си. Със … затворени очи, в себе си.

Започваме разказа си за язовир Въча, който се намира именно в Родопите, с тези думи на Антон Дончев от “Време разделно”. С тях искаме да ви мотивираме да се отправите към него, веднага след като приключите да четете. Не се колебайте да грабнете най-необходимото и да се подготвите за активна почивка сред много красота, тишина и вода и/или разбира се, приключенски емоции, които ще помните дълго време.

Язовир Въча
Снимка: aski/wikipedia.org

Ако търсите почивка

Край бреговете на язовира

Чист въздух, красива природа и успокояващия син цвят на водата. Именно с това ще ви приветстват бреговете на язовир Въча. Tе се достигат лесно, а една от изходните точки за целта, е град Девин. Сред интересните факти е, че отправите ли се натам, ще видите най-високата язовирна стена в България – 144,5 м.

Излезете ли от превозното средство, локацията веднага ще ви предразположи за активна почивка, която от своя страна много бързо ще ви презареди със сили и положителни емоции. Направете си пикник, намерете подходящо място, където да опънете хамака си, прочетете няколко абзаца от любимата си книга, вдишвайте дълбоко, издишвайте по същия начин, оглеждайте се наоколо.

Едно е ясно, отидете ли там, няма да ви се бърза. Най-хубавото е, че тази почивка може да се случва бавно и в продължение на дни. Край язовира има различни места, където можете да отседнете. А това е предпоставка за още красиви възможности, като например да изпиете първата си чаша кафе за деня по изгрев слънце, заобиколени от красивата природа наоколо.

В случай, че искате и малко разнообразие, прибавете към преживяването си кратка разходка. Забавете темпото и в нея. Не бързайте. Усетете заряда на природата и цялостната енергия на мястото, където се намирате.

Язовир Въча
Снимка: Yordanka Todorova/en.wikipedia.org

Ако търсите приключение

Потърсете, и веднага ще го намерите. Както всички други водни басейни в страната, и този не се отличава с по-малко вълнуващи приключенски дейности.

Във водата

Водно колело, лодка или джет. Ако искате да навлезете в язовира и да усещате как хладката вода се разплисква по вас от време на време, със сигурност трябва да се възползвате от някоя от тези възможности. Те ще ви запознаят с локацията от една различна перспектива, а освен това ще подхраните приключенските сетива със силни емоции.

А видите ли плаващите понтони, е много вероятно да искате да прекарате много време в тях. Защото звучи вълнуващо къщата ти да е в язовира! Точно затова голяма част от тях се дават под наем за туристите в региона. Сезонът все още е подходящ и вие да се възпозлвате от това, за да изживеете нещо различно, отвъд традиционните места за отсядане в околността. 

язовир Въча
Снимка: Anton Lefterov/en.wikipedia.org

Не пропускаме и роболова като една от основните активности, които можете да практикувате край язовир Въча. В него има около 15 различни вида риба, което го прави едно от най-привлекателните места за подобни дейности. 

Всички членове на Петрол Клуб Грифон, заредили на бензиностанции Петрол, участват в седмичната томбола за спечелване на 2-дневна почивка за двама в района на описаната по-горе дестинация. Пълният списък на дестинациите, които ще участват в седмичните томболи вижте тук. „ЗАРЕЖДАЙ И ПЪТУВАЙ“ – докато зареждате на бензиностанции Петрол, събирате и точки за промоционални продукти на атрактивни цени. Повече информация можете да намерите тук.

Дестинация: Ваканция, Зареждай и пътувай

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.