Четирима българи завършиха ултрамаратона “Монблан”

Най-добрият резултат идва от Мария Николова, която се класира на престижното 9-о място

0
 

Сподели

Shares

170 км и 9600 м денивелация през Франция, Италия и Швейцария предизвикаха стотици атлети в една от най-трудните надпревари по планинско бягане – ултрамаратона “Монблан”. Сред застаналите на стартовата линия бяха и 7 български състезатели.

©Franck Oddoux/facebook.com/UTMBMontBlanc

Четирима от тях успяха да се справят с предизвикателството на цялото трасе, което започва в Шамони, и достигнаха до финалната линия – отново във френския град. 27 часа и 23 минути е най-доброто българско време, дело на Мария Николова. То й отреди престижното 9-о място и класиране сред най-добрите жени в надпреварата.

Това не е първото участие на Николова в ултрамаратона. Тя е завършила успешно и на миналогодишното издание с време от 29 часа и 4 минути. 

Другите финиширали български представители в надпреварата бяха Венелина Емилова, Мирослав Кузманов и Петър Петров. А сред стартиралите бегачи бяха и Христо Райнов, Радослав Настев и Митко Митков.

Големите победители в ултрамаратона “Монблан” са французинът Ксавие Тевенар, който постигна най-бързото време от 20 часа и 44 минути, и италианката Франческа Канепа. Тя достигна до финалната линия за 26 часа и 3 минути.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.