Сребърен медал за Пепи Иванов на ЕП по боулдър

0
 

Сподели

Shares

И през 2018 г. Пепи Иванов е медалист от Европейското първенство по боулдър за юноши и девойки. Миналогодишният шампион в дисциплината този път се качи на второто стъпало на почетната стълбичка.

Надпреварата, която се проведе през изминалия уикенд в Брюксел, беше много оспорвана, като само един опит повече за зона отдели Пепи от титлата. За нея се пребори един от най-големите му конкуренти – италианецът Филип Шенк.

Европейско първенство по боулдър
Photo: screenshot/youtube

В другите възрастови групи българското представяне също беше добро. При 14-15-годишните младежи Петър Атанасов е другият състезател, който успя да се пребори за място на финалите. Той зае 5-а позиция в крайното класиране. Останалите катерачи от тази група се наредиха на следните места – Димитър Русев – 10-а позиция, Христо Урумов – 20-а позиция, Иван Бонев – 44-а позиция и Йоанна Недялкова – 47-а позиция.

В групата на 16-17-годишните младежи тримата български представители се класираха както следва: Стоян Петров – 28-о място, Матей Мицев – 40-о място и Ерика Велев – 42-ро място.

Европейското първенство за юноши и девойки в дисциплината боулдър беше и последното официално състезание преди дебюта на спортното катерене на Младежките олимпийски игри, които ще се проведат през октомври. Припомняме ви, че България също има своята квота в лицето на Петър Иванов.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.