Нов скоростен рекорд по Пътеката на Апалачите

Карел Сабе измина 3489-километровото разстояние за 41 дни, 7 часа и 39 минути

0
 

Сподели

Shares

41 дни, 7 часа и 39 минути отне на Карел Сабе да реализира нов рекорд за най-скоростно преминаване на Пътеката на Апалачите. Белгийският зъболекар победи предишния рекорд по 3489-километровото трасе с повече от 4 дни. Той беше дело на Джо Макконахи, който през 2017 преодоля маршрута за 45 дни, 12 часа и 15 минути.

Карел Сабе
Снимка: gearjunkie.com

Опитът на Карел Сабе за най-бързо преминаване по Пътеката на Апалачите е започнал на 18 юли. Преди да поеме по маршрута, той е уведомил Гинес, че цели да постави рекорд по 3489-километровата дистанция. За да го осъществи той се е придържал към темпо, с което е преминавал средно по 85 км на ден.

Реализирането на рекордни постижения не е нещо ново в актива на Сабе. Той е човекът, който през 2016 постигна най-бързо време и по Тихоокеанския хребетен път (непобедено до днес). А след като най-скоростното преминаване по Пътеката на Апалачите вече е факт, белгиецът се превръща в първия човек, който държи едновременно два рекорда по два емблематични маршрута.

Вижте: Карел Сабе счупи рекорда за най-бързо преминаване на Pacific Crest Trail

Karel's official finish and last meters of the Appalachian Trail (raw footage)! Thank you all for the incredible support – it helped us push on! Thank you all !!

Публикувахте от Karel Sabbe Ultrarunning в Сряда, 29 август 2018 г.


Вижте още: 82-годишен американец измина 3489 км по Пътеката на Апалачите и Храбро планинско сърце: Ема Гейтууд 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.