Vagabond Home – българската палатка за кола

5
 

Сподели

Shares
Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев
Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев

Vagabond Home е първата палатка за кола, изработена в България. Претендира да е една от най-удобните двуместни палатки от този вид. В затворено положение формата ѝ е аеродинамична. Оптимизиран дизайн, който намалява въздушното съпротивление и не повишава разхода на гориво. Палатката през цялото време се намира върху вашия автомобил, закрепена върху напречните греди на горния багажник. Ширината е 140 см, а длжината – 230 см. При отворено положение най-високата точка на тавана е 160 см. Това позволява в нея комфортно да спят двама възрастни с дете.

Снабдена е с:

– Телескопична стълба

– Удобен дунапренен дюшек и чаршаф

– Четири димируеми лампи и 12V контакт за зареждане на електроника, черпещи енергия от запалката на автомобила, посредством интегриран кабел.

– Мрежа и джобчета за джунджурии

Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев
Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев

Официалният сайт на Vagabond home можете да видите тук.

Сериозни предимства са:

Добрата топлоизолация – двуслойната конструкция ще ви позволи да се чувствате комфортно и при най-екстремните условия. Тя предотвратява конденза при влажно и студено време и елиминира всякаква възможност от пропускане на вода, дори и при проливен дъжд. Джобовете за вентилация на външния плат могат да бъдат затваряни с цел регулиране на притока на въздух, в зависимост от климатичните условия. Външният и вътрешният плат са захванати с велкро и лесно могат да бъдат свалени за почистване. Кутията на палатката е изработена от сандвич конструкция, която е изключително добър изолатор и предотвратява възможността от конденз.

Уютът – газовите пружини и поддържащите механизми са скрити между двата слоя плат и почивайки си в палатката не ги виждате.

Леката конструкция – палатката е изработена от фибростъкло чрез вакуумна инфузия (процес, използващ се в производството на съвременните самолети и ветроходни яхти). Това, в колаборация с интегрираната алуминиевата рамка, предоставя тегло от 45 кг. Това означава, че може много лесно да бъде поставена на тавана на автомобила от двама души.

Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев
Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев

Бързото затваряне – благодарение на газовите пружини, които могат да бъдат заключени във всяка позиция, е много лесно да затворите Vagabond Home. За да го направите трябва да издърпате тавана, да приберете плата и след това да затворите кутията напълно.

Лесният монтаж на почти всяка кола без никакви инструменти. За да използвате Vagabond Home, трябва да снабдите колата си с напречни греди широки минимум 135 см (това е стандартен размер, предлаган от всички производители на горни багажници).

Сигурността  – Vagabond Home притежава специално заключване против кражби, което ви позволява да оставите вещите си в затворената палатка и да сте сигурни за тяхната безопасност. Освен това Vagabond Home не може да бъде свалена от автомобила в заключено положение.

Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев
Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев

Тъй че въпросът “Къде е ключът от палатката?„, вече не е само риторичен. А най-хубавото е, че всичко като спални чували, шалтета, възглавнички, дрехи, козметика, книжки и други малки ценности, без които едно пътуване ни се струва немислимо стоят в палатката, а багажникът на колата остава свободен и лесно достъпен за по важни неща.

И сега за всички, които искат да се сдобият с една от първите палатки

Vagabond home организират промо игра, в която можете да спечелите палатка, с която да приключенствате на всякъде, а правилата и срокът за участие можете да видите тук.

Сподели

Shares

5 КОМЕНТАРИ

  1. Здравейте,
    интересувам се от тази палатка за тавана на кола Vagabond Home, каква е цената и от къде мога да я закупя?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.