Часовници за пилоти D2™ Bravo и D2™ Charlie

Базирани на успешния смарт часовник fēnix® 5, но с изключително полезни функции за любители пилоти и спортисти в атмосферата

0
 

Сподели

Shares

Гармин анонсираха новите генерации смарт авиационни часовници – D2™ Bravo и D2™ Charlie. Това са часовници, базирани на успешния смарт часовник fēnix® 5, като за малко повече похарчени пари, получавате изключително полезни функции за любители пилоти и спортитисти в атмосферата.

Всеки любител на летенето ще се зарадва да има под ръка и на удобно място информация за въздушното пространство, за забранени и ограничени зони и техните времеви и пространствени параметри. Независимо дали с парашут или с малък моторен самолет, това е информация, която трябва да използвате, защото непознанието на закона не само не е извинение, но в случая на развлечение на 1-2 км над земята, може да е много опасно.

Garmin часовници за пилоти

Друга полезна функция на часовника за всички ще е картата с релефа и възможността да ви показва височината над терена, което при бързо снижение или облаци, които скриват земята и хоризонта, може да е изключително полезно. Ако искате да знаете на какво разстояние сте от земята, на часовника ви това ще стане бързо и удобно – разбира се, трябва да не забравяте ограниченията на техниката – GPS применика опреснява информацията на опредлени интервали – обикновено 1 сек, а барометричната височина, за да е точна, трябва да се калибрира барометъра. В самолет може да инсталирате много полезна и сложна апаратура, която да ви помага при взимане на решения, касаещи вашата безопасност, но на парапланер или ако скачате с парашут – часовникът ще ви е незаменим.

– може да ползвате авиационна база данни за целия свят или за вашия континент и вече никога няма да се чудите дали сте близо, вътре или извън CTR или TMA зоната на някое международно летище.

CTR – контролирана зона около летище – до земната повърхност

ТМА – контролиран район около летища

Тази база данни графично се изобразява на часовника и ви позволява лесна навигация около сложни въздушни пространства с ограничения към VFR полетите. Ще може лесно, дори в полет да промените дестинацията си с някое от летищата в базата данни, както и да имате добра ориентация в пространството, къде се намирате спрямо други летища/площадки. Ще получавате предупреждения, когато се приближавате до контролирано въздушно пространство, както хоризонтално, така и по вертикалата.

Garmin часовници за пилоти

– Всеки запален по летенето професионалист, любител или ентусиаст, пилот на моторно или безмоторно ВС, се интересува от времето и метеорологичните условия. Ако летите под 10 000ft (2950m) и свържете безжично вашия смарт часовник с вашия телефон с достъп до интернет, ще може на екрана на часовника лесно и безопасно да следите времената на летищата около вас, както и на всяко летище по света в базата данни на часовника.

Garmin часовници за пилоти

Ако летите в западна Европа, Северна Америка или Австралия, ще може дори да следите актуалната информация от метеорологичните радари, което ще направи полета ви по безопасен, и ще ви помогне да вземете по информирано решение за това как да навигирате и от къде да летите.

– ще можете да създавате точки по маршрута или предварително да въвеждате такива, за да сте подготвени по време на полет. Може да свържете часовника с телефон, таблет или друго устройство с инсталирано приложение Garmin Pilot, ще може да синхронизирате с часовника си полетния план и да имате лесно достъпна информация за маршрута ви, като например времето на пристигане в крайната ви дестинация.

– ще може да използвате функцията на часовника за летателна книжка, всеки път при излитане, часовникът ще записва важна статистическа информация за полета и при кацане ще може да синхронизирате тази информация с fly.garmin.com и така летателният ви дневник ще бъде винаги актуален и достъпен от всякъде.

– в допълнение към авиационните функции, разбира се, ще можете да ползвате вашия D2™ Bravo и D2™ Charlie и за спортуване и тренировки на земята, както стандартните смарт часовници на Garmin. Нещо незаменимо при екстремни ситуации ще е да може да следите, както и да анализирате по-късно вашите физиологични параметри – например как ви се променя пулсът при рязко снижение, турбуленция. Всички параметри, които записва вашият часовник при спортуване на земята, ще бъдат записвани и над земята.

D2™ Bravo

И двата авиационни часовника дават избор на различни каишки и свободно конфигуриране на дисплея с висока резолюция според вашите изисквания. Има функции, които при наличие на допълнително оборудване, могат да са много полезни в натоварени с въздушен трафик въздушни пространства и дори да получавате трафик информация за други ВС.

За повече информация и цени, посетете  https://www.garmin.bg/?s=5&i=1211.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.