Стъкленият плаж в Калифорния

0
 

Сподели

Shares

Стъкленият плаж е едно от местата в Калифорния, които мигновено се превръщат в любими не само за жителите на щата, но и за туристите в региона. Той се намира близо до град Форт Браг. По името му може би се досещате, че докоснете ли се до него, ще попаднете на необикновена локация. Плажът се характеризира не с пясък или обикновени камъни, както повечето по света, а с малки гладки и цветни форми.

Стъкленият плаж в Калифорния
Снимка: charismaticplanet.com

Най-интересното е, че те са се получили от изхвърлян през годините боклук по бреговата линия. Още през 1906 г. локацията е била едно от бунищата в региона, където жителите на Форт Браг са изхвърляли най-вече стъклени отпадъци, непотребни домашни уреди и дори превозни средства.

Голямата промяна настъпва през 1967 г., когато са осъществени многобройни кампании за почистване на плажа от всички отпадъци, които са го замърсявали през годините. Някои от тях са били разградени, а всички метални предмети са били продадени на вторични суровини.

Макар и след голямото почистване, в региона е имало остатъци. Големите вълни са били причината стъклените и керамични предмети да се разбият на малки гладки и цветни парченца, което формира цялостния облик на плажа.  

Стъкленият плаж в Калифорния
Снимка: Moximox/Wikipedia.org
Снимка: Moximox/Wikipedia.org

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.