Отборът на Gravity с 5 медала на Botevgrad Downhill Cup

0
 

Сподели

Shares

Поредното добро класиране за отбора на Gravity идва от Botevgrad Downhill Cup 2018- надпревара, която беше и част от Националните серии по спускане. Тя се проведе през изминалия уикенд, а всички състезатели на тима успяха да извоюват медали в своите възрастови групи.

Gravity

Виктория Гончева постигна най-добро време по трасето в дамското състезание. След нея се наредиха Изабела Янкова и Пламена Иванова.

Поредният златен медал за отбора спечели Румен Белезирев, който се състезава при 17-18-годишните младежи. В същата възрастова група Валенто Александров извоюва бронзовия медал.

В мъжкия елит победител в надпреварата е Росен Ковачев, а на третото стъпало на почетната стълбичка в тази категория се качи и неговият съотборник Стиван Стефанов.

След подобен успех нямаше как отново да не ги попитаме за емоциите и очакванията преди, по време и след състезанието.

Gravity

Какви бяха очакванията ти и тези на съотборниците ти преди провеждането на състезанието? Оправдаха ли се те?

Росен: Бях сигурен, че независимо от класирането, времената на победителите ще бъдат с много малки разлики. С отбора ми се подготвяхме специално за това състезание и имахме големи очаквания. В трите категории, в които се състезаваме, спечелихме златните медали, както и всеки от отбора ни успя да се качи на почетната стълбичка. Представихме се много по-добре от очакваното.

Gravity

Стиван: Имахме супер очаквания за това състезание, бяхме ходили да караме там преди това, за да сме подготвени. Трасето е доста приятно! Мисля че за почти всички от нашия отбор очакванията се оправдаха, защото всички си тръгнаха с медали, което е страхотно.
Виктория: Бях сигурна, че резултатите на това състезание ще са много, много добри и очакванията ми наистина се оправдаха. Ако трябва да бъда честна, моето класиране наистина беше голяма изненада, защото никога не съм харесвала трасета със скокове, а конкуренцията вече е доста силна.
Румен: Очакванията ми бяха за много добро представяне на отбора, тъй като предишната седмица всеки от нас тренира на трасето и всеки се чувстваше добре на него. С три първи и две трети места очакванията ми се оправдаха. Доволен съм от себе си, както и от съотборниците ми.
Валенто: Аз очаквах значително по-добро представяне от моя страна. Това е трасето, на което сме тренирали най-много този сезон, и е едно от любимите ми, но въпреки това не успях да стана първи. Очаквах и да се пребия на новия безумен дроп. За щастие финиширах цял след редица елементи от трасето, преминати с нулев контрол. И когато бях сигурен, че ще съм плътно зад съотборника ми Румен Белезирев, квалификациите показаха, че има доста хора пред мен.

Как протече то?

Росен: Самото мероприятие се проведе по графика си и единствено, от организацията имаше малко забавяне с транспорта в неделния ден, но това е съвсем нормално при липсата на лифт.
Стиван: Състезанието протече гладко, покарахме доста и двата дни. За мен завърши успешно, заех 3-то място в Men Elite, въпреки че се бях настроил за по-горна позиция, но все пак съм доволен.
Виктория: За мен състезанието протече почти идеално – имах само един здравословен проблем, но успях да се справя и с него.

Gravity

Румен: Като цяло състезанието протече доста добре за мен. Имах лошо падане на тренировките, но това не ми попречи да взема победата в моята група.
Валенто: Като изключим рисковите ситуации от нелепи скокове по трасето и големия брой деца, които засичахме през всичките дни, всичко друго мина като по вода.

Трасето беше ли добре подготвено? Имаше ли непредвидени ситуации?

Росен: Основните елементи бяха същите, като имаше един нов скок, който не беше тестван до този момент и има необходимост от малко доработване. Точно преди финалната права имаше и още един дроп със завой, който трябваше да го преправим по време на тренировките. Имаше доста падания там, включително и едно мое. Стиван: Трасето като цяло беше добре подготвено, имаше един елемент на финала, който не беше изчислен достатъчно добре, но както казах, организаторите се постараха и имаше промени в последния момент.
Виктория: Имаше един елемент, който повечето състезатели намираха за доста опасен. Впоследствие беше преправен. Не мога да кажа нищо друго лошо, защото всичко беше наред. Състезанието протече без технически проблеми, пукане на гуми и каквито и да било извънредни ситуации. Надявам се занапред да сме все така.
Румен: Имаше няколко недомислени участъка, но организаторите се постараха да ги оправят. Всичко с мен и колелото беше наред и нямах непредвидени ситуации.
Валенто: Събота вечер организаторите промениха елемент от трасето, а неделя имахме по 2 спускания за тренировки, през останалото време се бутахме за транспорта. Нищо лично към организаторите, но не е редно на квалификации, докато трябва да си концентриран върху трасето, да се стараеш да не пометеш някакви деца, за които от 2 дена ти се повтаря, че са голяма опасност. Откъм трасе това е едно от най-добре направените и измислените. Много скокове, високи виражи, странични наклони и каменни реки. Като добавим и дължината на трасето, се получава едно доста приятно състезание, в което трябва да преодолееш себе си и да дадеш максимума в рамките на 2 минути.

Беше ли силна конкуренцията в различните възрастови групи?

Росен: Както казах, разликите между първите места бяха в рамките на стотни във всички категории. Изключително оспорвано състезание, на което и най-малката грешка може да ти коства победата. До сега не е имало толкова малки разлики при всички групи.
Стиван: В моята категория бяхме малко на брой участници, но все пак първите 4-5 места бяха със стотни разлика, което значи, че сме се справили на еднакво ниво. В другите категории лидерите си останаха общо взето едни и същи.
Виктория: Бих казала, че това беше най-интересното състезание до този момент, именно заради силната конкуренция в почти всяка група.
Румен: Със сигурност във всяка една от групите имаше силна конкуренция, особено в групата на мъжете, където първите трима бяха в една секунда.
Валенто: Определено, борехме се за стотни и почти всички, които бяха записани за участие, бяха добри и не бяха отишли за последните места.

Следващото състезание, за което се подготвя отборът е последният кръг от Българските даунхил серии. Той ще се проведе през октомври на Витоша.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.