360° уикенд прогноза: 25-26 август

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза

В събота сутринта времето над страната ще е слънчево, но тъй като са почивни дни, след обяд ще започват валежи. Най-значителни ще са валежите в Западна България и планините, където след 14-15 часа ще бъде неподходящо за спорт на открито. Гръмотевичните бури ще са главно над планините, а в Източна България ще остане слънчево. Вятърът при земята ще e от югоизток-североизток – 1-4 м/с, а над 1500 м сутринта ще бъде югозапад-запад със скорост 1-3 м/с, а около обяд ще се преориентира от изток – 2-4 м/с. Максималните температури ще са около 32-34 градуса, а на водата около 26-27 градуса.

По Черноморието ще е слънчево с източен-североизточен вятър – 4-6 м/с и вълнение около 0.7 м за 5 сек.

В неделя ще започне заоблачаване от запад и следобед ще има значителни валежи. По високите планини още около 12 часа ще се образуват гръмотевични облаци, а след 14-15 часа, валежи ще има в повече райони и ще са по-значителни. Най-много валежи ще има в Рила, Родопите, Витоша, в района на вр.Ботев и Западна Стара планина. След 18 часа валежите ще спират и само над Рила и Родопите е възможно да продължи да превалява до 20 часа. Вятърът при земята ще бъде главно от изток-югоизток – 3-4 м/с, а над 1500 м от юг-югозапад – 2-4 м/с.

По Черноморието ще остане слънчево, без валежи. Сутринта временно ще има ниска облачност, която бързо ще се разкъса. Вятърът ще е от североизток – 3-5 м/с, а вълнението ще отслабне до 0.3 м за 4 сек.

В понеделник ще има значително разваляне на времето с понижение на температурите с 6-7 градуса и гръмотевични бури.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.