ORTOVOX – експертите по мериносовата вълна

Възползвайте се от намалението на мериносово термооблекло в магазини Стената до 6 септември

0
 

Сподели

Shares

В духа на летните приключения, които не спират да ни се случват, и мечтите ни за пълноценна зима след това, няма как да не се замислим дали екипировката ни вече не е за подновяване. Точно сега магазини Стената значително улесняват този процес, като ни напомнят за важността на мериносовото термооблекло, независимо от сезона. А по тази причина, до 6-и септември, те ни дават възможност да се сдобием с него на специални цени (-20%).

Намаление на мериносово термооблекло в Стената

Няма как да не отбележим, че подобно предложение не е за изпускане, предвид всички предимства, които има мериносовата вълна. Мериносовите овце, от които се добива, са едни от най-издръжливите животни. Благодарение на структурата на козината им, те успешно се адаптират както към летните горещини, така и към минусовите температури през зимата, които съвсем не са необичайно явление във високопланинските региони. В топлите дни от годината, например, тази козина е лека и дишаща, а това от своя страна държи хладно. През зимата този слой се допълва от още един, който защитава от коварните за организма минусови температури.

Ortovox

Други предимства на мериносовата вълна, които няма как да не споменем, са: еластичността й, регулиране на топлината, мекотата, процесът по потискане на миризмите, защитата от UV лъчи, биоразградимостта, контролът над влагата.

Всяко едно от тях само по себе си е незаменима характеристика, тъй като ни предоставя най-важното, докато сме активни – комфорт и сигурност. Защото по време на приключение едва ли някой иска да мисли за нещо различно от целта, към която се е устремил.

За да има облекла от мериносова вълна, трябва да има и експерти в областта. Кои са те?

Разбира се, днес има богат избор от марки, които създават своите продукти с мериносова вълна. Една от тях е Ortovox и най-вероятно я познавате добре, тъй като се счита за един от първокласните производители на екипировка и експерти в областта, независимо дали става въпрос за зимни (ски турове, например) или летни приключения (алпийски турове, планински маршрути).

Ortovox

Още от 1980 г., когато е създадена компанията, екипът й се стреми към краен резултат, който изцяло да отговаря на нуждите на потребителите. Осем години по-късно се изкристализира философията на Ortovox – “Винаги вълна”. Още тогава високофункционалните продукти на компанията са изработени от овча вълна и разработени по начин, който предоставя най-добрата възможна защита и разбира се – комфорт.

1995 е годината, през която се появяват и първите облекла от вълна мерино, които установяват традиции, живи и до днес. От този момент до сега мериносовата вълна е основният материал в планинарската колекция на Ortovox.

Годините усърдна работа на компанията довеждат и до момента през 2011 г., когато в сътрудничество с Baur Vliesstoffe, тя разработва линията SWISSWOOL®. Това е първата серия продукти с изолация от вълна, която е добра алтернатива на пуха и полиестерните покрития. Самата вълна е швейцарска и зашита в изолиращи камери вътре в продуктите. А самото съчетание от найлон и вълна прави продукта високофункционален трети слой.

Ortovox

Името на линията може би подсказва, че вълната идва от овце в Швейцарските Алпи, които прекарват лятото на алпийските пасища, а през зимата са прибирани в просторни обори, където се хранят със сено. Процесът по стригането им се осъществява единствено през пролетта и есента, по традиционния начин – на ръка.

Освен качеството, което получаваме от продуктите с линията SWISSWOOL®, отбелязваме и инициативите, които лежат зад нея. Една от тях е социалната отговорност. Накратко обяснено, тя се изразява в това, че събирането на вълната на място и честната цена спрямо фермерите, стимулира местната икономика. А ние от своя страна се радваме на съвременни висококачествени продукти с местен произход.

Ortovox

Цялото производство на продуктите се осъществява единствено на територията на Европа. След като бъде събрана, вълната отпътува за Белгия – единственото място, където има уникални машини, които могат да премахнат естествените петна от вълната само със сапун и газирана вода. Следва процесът на обработка против слепване, а в немския град Динкелсбюл вълната се смесва с 12% Ingeo – бикомпонентни нишки, базирани на царевица. След това вълната се отваря, кадрира, посича напречно и заздравява термично. А накрая идва и същинският процес по изработването на високофункционалните продукти на Ortovox.

Радвате се, когато знаете как протича процесът по създаване на екипировката ви, нали? Именно това е едно от основните предимства на компанията Ortovox, в чиято основа на устойчивата програма лежи прозрачността. Затова не се колебайте повече дали да изберете нея за следващото ви мериносово термобельо. Повече информация можете да намерите на сайта на магазини Стената, след което вие сте на ход.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.